FORGOT YOUR DETAILS?

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στην Καλλιθέα όπως και σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=41338%3A15&catid=3%3A2008-09-06-21-42-59&Itemid=709&fbclid=IwAR0rJBSu6S-3MjgrBPDz4HbGRHmYn8f0HAxnELuGslH1Rai7V1Bo0yBD9vM

Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας λοιπόν, το Κέντρο μας θα παραμείνει κλειστό ακολουθώντας τις οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής. Πρωταρχικό ρόλο για όλους εμάς παίζει η ασφάλεια των παιδιών και με γνώμονα την σοβαρότητα των σημερινών καιρικών φαινομένων πήραμε αυτή την απόφαση.

Η γραμματεία μας θα παραμείνει ανοικτή 5 μ.μ. – 7 μ.μ. για την εξυπηρέτηση σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Βάσει του νέου ΦΕΚ 4054/τ.Β/4-9-2021 (πατήστε εδώ) που ισχύει από 6/9, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών λειτουργούν δια ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που ίσχυαν και πριν:

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και καθηγητές στους
  εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων
 • Αποφυγή συγχρωτισμού
 • Συχνός καθαρισμός χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με
  αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
 • Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε
  χρήση
 • Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών
 • Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος σε κάθε αίθουσα
 • Διαφορετικά διαλείμματα τμημάτων
 • Σταθερές ομάδες μαθητών στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Επιπρόσθετα, για τη συμμετοχή στο μάθημα, και σε περίπτωση που μαθητές ή/και καθηγητές δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, ισχύουν τα εξής: οι μεν μαθητές επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής, οι δε εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό του ΚΞΓ, επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής, με δική τους δαπάνη.

Πηγή

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

We’re back and we’re ready!

Επιστρέψαμε και είμαστε πανέτοιμοι να σας υποδεχθούμε στο πλήρως ανακαινισμένο Κέντρο μας και να σας ενημερώσουμε για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και προάγει την ασφάλεια όλων συνδυάζοντας όλων των ειδών τα μαθήματα. (στην αίθουσα face-to-face, online διδασκαλία και hybrid learning)

Όσοι μας έχουν γνωρίσει από κοντά ξέρουν ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκάλκου δεν είναι ένα απλό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, είναι μια οικογένεια που αγκαλιάζει τα παιδιά από την πρώτη στιγμή με πολλή αγάπη δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον μάθησης.

Σας περιμένουμε λοιπόν να τα πούμε και από κοντά, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, τηλεφωνικά ή online για να σας ενημερώσουμε πως μπορούν τα παιδιά να μάθουν με ασφάλεια και οι γονείς να έχουν την σιγουριά που τους χρειάζεται.

✏️ Ατομικά θρανία

✏️ Δημιουργία χώρου αναμονής με επιτήρηση

✏️ Εξαερισμός

✏️ Απολύμανση των αιθουσών

✏️ Οn line / blended μαθήματα

✏️ Βιωματικά, κιναισθητικά

✏️ Experimental English

✏️ Edutainment – Minecraft Education in English

✏️ Δωρεάν μεταφορά

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου δίνεται το τελικό πρόγραμμα μαθημάτων και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε μαθήματα.

⏰ Ωράριο εγγραφών:Καθημερινά10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

☎️Τηλέφωνο επικοινωνίας 210.9565727

📱 Κινητό – Viber – Whatsapp: 6982029850

📧 email: contact@skalkou.gr

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήρθε η ώρα να δώσουμε τους βαθμούς για το Γ’ Τρίμηνο αλλά και τα ενδεικτικά ολοκλήρωσης της χρονιάς.

Μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια που όμως τα ξεπεράσαμε με την προσπάθεια και την θέληση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Μια ακόμα χρονιά που η ύλη μας ολοκληρώθηκε στο ακέραιο και όλες οι ώρες καλύφθηκαν χωρίς συμβιβασμούς και αστερίσκους. Παιδιά και γονείς μπορούν με σιγουριά και ασφάλειαν να προγραμματίζουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι βαθμοί του Γ Τριμήνου και τα ενδεικτικά μας θα δοθούν με το παρακάτω πρόγραμμα

Mr. George

 • Senior C: Δευτέρα 7/6, 5:00 – 7:00 μ.μ.
 • Senior B: Δευτέρα 7/6, 7:00 – 9:00 μ.μ.
 • Senior D: Τρίτη 8/6, 5:00 – 7:00 μ.μ.
 • Lower – Pre-Proficiency: Τρίτη 8/6, 7:00 – 9:00 μ.μ.

Μs. Anna

 • A Junior 1 + C Senior 2: Τρίτη 8/6, 5:00 – 7:00 μ.μ.
 • B Junior 1+3: Πέμπτη, 10/6, 5:00 – 7:00 μ.μ.
 • Senior A 1+3 : Παρασκευή 11/6 5:00, – 7:00 μ.μ.

Ms. Irene

 • A Junior 2 + 3: Τετάρτη 9/6, 5:00 – 7:00 μ.μ.
 • B Junior 2 + Senior E: Πέμπτη, 10/6 5:00 – 7:00 μ.μ.
 • Senior A + Senior B: Παρασκευή 11/6 5:00, – 7:00 μ.μ.

Οι βαθμοί θα δοθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας αυστηρά τις παραπάνω ώρες για την αποφυγή συγχρωτισμού. Εάν κάποιος γονιός δεν μπορεί να παρευρεθεί τις παραπάνω ημέρες και ώρες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να κλείσει κάποιο ραντεβού σε άλλη ημερομηνία. Επιπλέον εάν κάποιος γονιός δεν επιθυμεί να παραλάβει τους βαθμούς από το Κέντρο μας μπορεί να κανονίσει να ενημερωθεί online.

Τις ημέρες παράδοσης των βαθμών θα τηρηθούν μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. Πιο συγκεκριμένα:

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την παραμονή σας στις εγκαταστάσεις μας
 • Ανώτατο όριο 2 ατόμων στην αίθουσα αναμονής και 2 ατόμων στις αίθουσες που θα δίνονται οι βαθμοί. Παρακαλούμε πολύ για την αποφυγή συγχρωτισμού στους εξωτερικούς μας χώρους κατά την αναμονή σας.
 • Αποφύγετε την προσέλευση στον χώρο μας σε περίπτωση αδιαθεσίας.

Θα χαρούμε να σας δούμε πάλι από κοντά και να οργανώσουμε το πρόγραμμα και για την επόμενη σχολική χρονιά. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι προεγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022 βρίσκονται σε εξέλιξη με μοναδικά προνόμια.

Διαγωνίσματα Γ’ Τριμήνου

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, μια χρονιά πολύ ιδιαίτερη γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια τα οποία τα ξεπεράσαμε μαζί, γονείς-παιδιά και εκπαιδευτικοί για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία έναν ακόμα κύκλο σπουδών.

Το κλείσιμο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως πάντα έρχεται με τα τελικά Διαγωνίσματα του Γ΄ Τριμήνου τα οποία θα διεξαχθούν και αυτά διαδικτυακά όπως και των περασμένων Τριμήνων. Οι δάσκαλοι μας έχουν ήδη ενημερώσει τα παιδιά για την διαδικασία, την ύλη και τις ημερομηνίες μέσα στο μάθημα.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από Δευτέρα 31/5 έως και Παρασκευή 4/6. Συμβουλευτείτε το ημερολόγιο της εφαρμογής Microsoft Teams για να βρείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες που σας αφορούν.

Ενημέρωση Γονέων

Ο Φεβρουάριος φτάνει στο τέλος του και διανύουμε ήδη τον 2ο μήνα απο το Β Τρίμηνο.

Με σκοπό την άμεση επικοινωνία, οργανώνεται εβδομάδα ενημέρωσης γονέων για την πρόοδο των παιδιών στην οποία οι γονείς θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους Δασκάλους για να μιλήσουν μαζί τους ζωντανά μέσα απο την πλατφόρμα Microsoft Teams πού γίνεται το μάθημα.

Το Πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να κλείνετε το ραντεβού σας με τον κάθε Δάσκαλο διαμορφώνεται ως εξής:

Κα Άννα

 • A Junior 1 Τετάρτη 24/2/21 μετα το μάθημα 11:25
 • B Junior 1 Τετάρτη 24/2/21 μετα το μάθημα 18:45
 • B Junior 3 Πέμπτη 25/2/21 μετα το μάθημα 12:45
 • A Senior 1 Παρασκευή 26/2/21 12:45
 • A Senior 3 Τρίτη 2/3/21 μετα το μάθημα 20:00
 • C Senior 2 Σάββατο 27/2/21 18:00 – 20:00
 • Γαλλικά Παρασκευή 20:00

Κα Ειρήνη

 • B’ Junior – Πέμπτη 25/02 11:45 μετά το μάθημα
 • Α’ junior 2 – Παρασκευή 26/02 11:45 μετά το μάθημα
 • Α’ junior 3 – Τετάρτη 03/03 19:05 μετά το μαθημα
 • B’ Senior – 26/02 20:45 μετά το μάθημα
 • E’ Senior – Σάββατο 27/02 18:00 – 20:00

Κος Γιώργος

 • Σάββατο 27/02 18:00 – 20:00

Η διαδικασία είναι απλή. Στέλνουμε απευθείας μήνυμα στον δάσκαλο ή την δασκάλα του παιδιού μέσα απο την πλατφόρμα Microsoft Teams και ενημερώνουμε την ημέρα και ώρα που μπορούμε να κάνουμε την συνάντηση και κλείνουμε ένα ραντεβού.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε και απευθείας με την γραμματεία του Κέντρου μας.

Διανύουμε μία περίοδο η οποία είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας. Η πανδημία αποτελεί μια μεγάλη δοκιμασία για τον καθένα ξεχωριστά, όμως αν αντιμετωπιστεί σωστά και συνετά, θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις συνέπειες της σε ένα μεγάλο βαθμό.

Είναι λογικό λοιπόν η αγωνία σας να είναι μεγάλη και γιαυτό προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

 • Τι κάνω με τα Αγγλικά τώρα με την πανδημία;

Τα Αγγλικά όπως και οι υπολοιπες εκπαιδευτικές δομές ανοίγουν κανονικά τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας των ειδικών. Στο Κέντρο μας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσουμε πάλι τα μαθήματα με ασφάλεια για όλους αλλά δίνουμε και όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις διδασκαλίας όπως υβριδικό μάθημα αλλά και εξ’ αποστάσεως χρησιμοποιόντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με το σύστημα ConnectED και με με την υποστήριξη της Microsoft.

 • Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία πάλι;

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΚΑΛΚΟΥ και το προσωπικό του απέδειξε ότι με ψυχραιμία και υπομονή μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ακόμα και στην περίοδο του lockdown. Μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν άψογα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ολοκλήρωσαν την ύλη και τις τάξεις τους με μεγάλη επιτυχία, κάνοντας φυσικά μαθήματα εξ αποστάσεως.

 • Είναι αποδοτικό το μάθημα εξ αποστάσεως;

Ζωντανό παράδειγμα της επιτυχίας της εκπαιδευτικής μας μεθόδου αποτελεί η καθολική επιτυχία των μαθητών που έδωσαν εξετάσεις για τα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά τους, πράγμα που δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΚΑΛΚΟΥ σε τούτη τη δυσμενή περίοδο που διανύουμε.

 • Θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χρονιά;

Κανείς δεν μπορεί να πει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Θα ξαναγίνει lockdown; Ποια θα είναι τελικά τα μέτρα για τα σχολεία; Θα κάνουμε υβριδικό μάθημα ή θα μπούμε στις τάξεις κανονικά; Απορίες εύλογες, αλλά που δεν μπορούν να απαντηθούν στο 100% από κανέναν ακόμα. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε όμως, είναι πως ότι και να γίνει, είτε μέσα στην τάξη, είτε υβριδικά, είτε εξ αποστάσεως, στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΚΑΛΚΟΥ, θα έχετε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών εκπαίδευσης και εγγύηση ολοκλήρωσης της χρονιάς.

 • Που πρέπει να απευθυνθώ;

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν τα παρατάμε και δεν απελπιζόμαστε. Φροντίζουμε να συνεργαζόμαστε με σωστούς και έμπειρους επαγγελματίες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την ασφάλεια και τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας. Ελάτε να γνωρίσετε την ομάδα μας λοιπόν (#SKALKOUteam) και να σας δείξουμε από κοντά την δοκιμασμένη και επιτυχημένη εκπαιδευτική μας μέθοδο ConnectED που διαφέρει!

Σκάλκος Γιώργος (Διευθυντής Σπουδών)

Summer School 2020

Καλοκαιρινά εντατικά τμήματα

Τα ευέλικτα εντατικά προγράμματα μας καλύπτουν όλες τις ανάγκες και βοηθούν τα παιδιά να κερδίσουν μια ολόκληρη χρονιά. Στις πλήρως κλιματιζόμενες αίθουσες μας το μάθημα γίνεται άνετα και χωρίς το άγχος του σχολείου. Παράλληλα το οικονομικό κέρδος είναι πολύ μεγάλο καθώς φτάνει μέχρι και τα 400 € σε σχέση με τα δίδακτρα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Περίοδοι μαθημάτων

 1. 15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου (1η Περίοδος)
 2. 1 Αυγούστου – 31 Αυγούστου (ΔΙΑΚΟΠΕΣ)
 3. 1 Σεπτεμβρίου – 15 Σεπτεμβρίου (2η Περίοδος)

Το μάθημα γίνεται καθημερινά και καλύπτεται πλήρως η ύλη μιας κανονικής σχολικής χρονιάς. Το παιδί δεν πιέζεται καθόλου καθώς δεν έχει τα σχολικά του μαθήματα να το επιβαρύνουν και το πρόγραμμα μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες έτσι ώστε να είναι η υπόλοιπη ημέρα διαθέσιμη για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Αναλογιζόμενοι την ιδιαιτερότητα της εποχής, και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια όλων μας, τα μαθήματα μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή εξ’ αποστάσεως ανάλογα τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή – πολύ μικρότερα συγκριτικά με τα τμήματα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον ολόκληρος ο Αύγουστος είναι στην διάθεση της οικογένειας για διακοπές αφού τα μαθήματα σταματούν και επαναλαμβάνονται τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα το οικονομικό κέρδος είναι πολύ μεγάλο καθώς φτάνει μέχρι και τα 400 € σε σχέση με τα δίδακτρα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Ενημερωθείτε σήμερα για τα οφέλη που αφορούν το δικό σας παιδί. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία

Αγαπητοι γονείς, αγαπημένα μας παιδιά

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες που το Κέντρο μας όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας μας έχει τις αίθουσες του κλειστές. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά έφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την καθημερινότητα μας αλλά και πιο συγκεκριμένα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο αποκλεισμός της φυσικής παρουσίας των μαθητών στην τάξη επέβαλλε την εύρεση μιας άμεσης εναλλακτικής λύσης που θα έδινε την δυνατότητα να συνεχιστούν τα μαθήματα και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δώσαμε λύσεις

Επενδύσαμε στην χρήση επαγγελματικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απέχει από τις πρόχειρες υλοποιήσεις που συναντάμε σε αντίστοιχες προσπάθειες

Από την πρώτη στιγμή το Κέντρο μας έδρασε άμεσα βρίσκοντας λύσεις σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τους μαθητές να επωφελούνται από μια σειρά πανίσχυρων και λειτουργικών εργαλείων φέρνοντας την τάξη, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους στο σπίτι τους. Επενδύσαμε στην χρήση επαγγελματικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απέχει από τις πρόχειρες υλοποιήσεις που συναντάμε σε αντίστοιχες προσπάθειες. Τα παιδιά μπήκαν σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, την αγκάλιασαν και τους έδωσε χαρά βάζοντας τα πάλι στην όμορφη καθημερινότητα του σχολείου τους, δίνοντας τους σκοπό ενώ παράλληλα οι γονείς ένιωσαν σίγουροι και αισιόδοξοι.

Η αρχική μας οργάνωση λοιπόν και ο τρόπος που έχουμε στήσει τα μαθήματα μας οδήγησε από την πρώτη στιγμή να ανακοινώσουμε ότι όλες οι τάξεις θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την φετινή σχολική χρονιά.

Νέα δεδομένα – επίσημες ανακοινώσεις

Οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν και καθώς η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έδειξε οτι έχει θετική εξέλιξη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  (Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237) με την οποία προσδιορίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της παρούσας εξαιρείται η λειτουργία των κατωτέρω εκπαιδευτικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, ως εξής:

α) Για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 και εξής, η λειτουργία της Γ΄ Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου και τους ενήλικες.

Β) Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, η λειτουργία των Γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου, των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των ΙΕΚ, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων.

Οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν την παράταση απαγόρευσης λειτουργίας ή την επαναλειτουργία ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε κάθε χώρα.

Επιπλέον όλων τον προαναφερθέντων το Υπουργείο κάνει Ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση επιβεβαιώνοντας τις επιλογές μας.

Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, οργανωθήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να δώσουμε στους μαθητές και στους γονείς ο,τι πιο σύγχρονο και άρτιο εκπαιδευτικά επιτρέποντας τους να βλέπουν με σιγουριά το μέλλον.

Πως θα συνεχίσουμε την λειτουργία του Κέντρου μας

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου, το Κέντρο μας ανακοινώνει τα εξής σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας μας:

 • Η Γραμματεία του Κέντρου θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 11/5 καθημερινά 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
 • Ακολουθώντας την Ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση του Υπουργείου και έχοντας βασικό γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων αλλά και σιγουριά στην αρτιότητα της μεθόδου διδασκαλίας μας, συνεχίζουμε τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως σε όλες τις τάξεις μας. Στην περίπτωση που υπάρχουν γονείς που θα επιθυμούσαν να επανέλθουν στην φυσική μας τάξη στις προαναφερθείσες ημερομηνίες υπάρχει η δυνατότητα υβριδικού μαθήματος για περιορισμένο όμως αριθμό μαθητών όπως προστάζουν οι υγειονομικές ρυθμίσεις. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επανόδου των μαθητών του Δημοτικού στις τάξεις.
 • Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2019-2020 ορίζεται η 13η Ιουνίου 2020. Κατ’ εξαίρεση για τα παιδιά που φέτος δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας, θα πραγματοποιηθούν έξτρα μαθήματα προετοιμασίας αναλόγως των ημερομηνιών διεξαγωγής τους.
 • Θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά Διαγωνίσματα για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα Διαγωνίσματα αυτά θα πραγματοποιηθούν online μέσα από την πλατφόρμα μας.
 • Λίγο πριν την λήξη του σχολικού έτους, θα δοθούν οι βαθμοί και τα ενδεικτικά καθώς και θα πραγματοποιηθεί πλήρης ενημέρωση γονέων. Θα προηγηθεί μία ακόμα ενημέρωση για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.
 • Θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωση για τα καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα καθώς και για τις προεγγραφές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Με σιγουριά και αισιοδοξία οδεύουμε στην ολοκλήρωση άλλης μιας σχολικής χρονιάς. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, οργανωθήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να δώσουμε στους μαθητές και στους γονείς ο,τι πιο σύγχρονο και άρτιο εκπαιδευτικά επιτρέποντας τους να βλέπουν με σιγουριά το μέλλον. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί, και φυσικά να ανταμώσουμε και να τα πούμε και από κοντά τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλους!

Το Κέντρο μας από την πρώτη μέρα της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών χρησιμοποίησε εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για να υποστηρίξει πλήρως τους γονείς και τα παιδιά, να κρατήσει την σωστή επαφή με την εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και να καλύψει μέρος της ύλης της σχολικής χρονιάς σε μια περίοδο που η επαναλειτουργία των σχολείων δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένη πότε θα γίνει.

Οι εκπαιδευτικοί μας εργάζονται σκληρά για να δώσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στα παιδιά μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ζωντάνια, δημιουργικότητα και επικοινωνία της πραγματικής τάξης. Οι μαθητές μας έχουν μπει πάλι στο πρόγραμμα των μαθημάτων τους, επικοινωνούν με τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές τους και η ανταπόκριση είναι πολύ θετική ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Δυστυχώς πολλά παιδιά και γονείς παραμένουν στην αβεβαιότητα σχετικά με την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ειδικότερα στον τομέα της Ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Αναλογιζόμενοι λοιπόν την κρισιμότητα της κατάστασης των ημερών αποφασίσαμε να είμαστε κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά και τους γονείς που έχουν ανάγκη στήριξης, διαθέτοντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει όλα τα επίπεδα από A Junior μέχρι και Proficiency και έχουμε ήδη διαθέσει και στους δικούς μας μαθητές.

Δεν σταματάμε όμως εκεί. Το Κέντρο μας από την πρώτη στιγμή έχει εγγυηθεί την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ύλης για την φετινή σχολική χρονιά και όλοι μας οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις τάξεις τους. Αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε και σε όλους τους μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο έχουν σταματήσει την Ξενόγλωσση φοίτηση τους με την ένταξη τους στο διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως που εφαρμόζουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε πλήρως για το πώς μπορεί και το δικό σας παιδί να ολοκληρώσει με ασφάλεια την φετινή χρονιά.

Αναλογιζόμενοι λοιπόν την κρισιμότητα της κατάστασης των ημερών αποφασίσαμε να είμαστε κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά και τους γονείς που έχουν ανάγκη στήριξης, διαθέτοντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει όλα τα επίπεδα από A Junior μέχρι και Proficiency και έχουμε ήδη διαθέσει και στους δικούς μας μαθητές.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας στείλετε ένα email στο contact@skalkou.gr ή να μας καλέσετε στο 6982029850


Facebook live

Σε αυτήν την σελίδα θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις ζωντανές μας συνδέσεις μέσω της σελίδας μας στο Facebook αλλά και να βρίσκετε τις παλιότερες μας συνδέσεις σε βίντεο

Μπορείτε να αφήνετε τα σχόλια σας εδώ με τις ερωτήσεις ή τις παρατηρήσεις σας

Live Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Live Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Live Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Live Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Live Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η νέα πραγματικότητα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες με την έξαρση του νέου κορωνοϊού COVID-19 απαιτεί δραστικά μέτρα από όλους μας αλλά και ψυχραιμία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών ενημερωνόμαστε και μένουμε σπίτι!

Το Κέντρο μας με υπευθυνότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει διαρκώς το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. Από την αρχή ανακοινώσαμε ότι εγγυόμαστε για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του σχολικού έτους με μέτρα τα οποία επεξεργαζόμαστε με ψυχραιμία, σύνεση αλλά πάντα με βασικό γνώμονα την σωστή εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας λοιπόν και στεκόμαστε στην θετική πλευρά των πραγμάτων. Η περίοδος την οποία διανύουμε δεν είναι διακοπές και αυτό πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Αξιοποιούμε τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι δημιουργικά, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Προμηθευτείτε βιβλία και βοηθήματα, οργανώστε δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί.
Παραθέτουμε παρακάτω πολλά χρήσιμα link που μπορείτε να ακολουθήσετε για διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα Αγγλικά αλλά και στα Ελληνικά.

National Geographic kids
https://kids.nationalgeographic.com/
Τραγούδια για τα παιδιά
https://www.youtube.com/user/SuperSimpleSongs
Χορεύουμε μαζί
https://justdancenow.com/ (θα βρείτε και στο Youtube)
Ασκήσεις και παιχνίδια για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
http://e-didaskalia.blogspot.com/
Ο Γραφούλης και η Γραφούλα στην Πρώτη Τάξη
ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
http://www.grafoulis.gr/wp/
Εκπαιδευτικό Υλικό για το Δημοτικό
https://prwtokoudouni.weebly.com/
Εφαρμογή: Μονομαχία Ορθογραφίας
https://play.google.com/store/apps/details…
Άπειρες διαδραστικές ασκήσεις
http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/4587/simple-search…
Παράδειγμα : http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6089
Εκπαιδευτικά παιχνίδια Νηπιαγωγείο/Δημοτικό
https://prwtokoudouni.weebly.com/pialphaiotachinuiotadeltai…
Τέσσερα ελληνικά apps – γράφω, συλλαβίζω, αριθμητική και λεξούλες.
https://www.voucherergasia.gr/…/tessera-ellinika-apps-poy-…/
Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά βίντεο! Βάλτε εικόνα, ήχο και ότι φανταστείτε
https://www.educationalappstore.com/…/5-best-apps-for-video…
Φοβερές εφαρμογές και δραστηριότητες!
https://www.lawrencehallofscience.org/…/sci…/diy_sun_science
https://www.lawrencehallofscience.org/…/science_apps_and_ac…
Πειράματα
https://www.howweelearn.com/43-science-experiments-to-blow…/…”
Επισκεφτείτε τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου από τον υπολογιστή σας
Archaeological museum – Athens, Greece
British museum – London, United Kingdom
Galleria degli Uffizi – Florence, Italy
Hermitage – Saint Petersburg, Russia
Metropolitan Museum of Art – New York, USA
National Gallery of Art – Washington, USA
Prado Museum – Madrid, Spain
The Louvre – Paris, France
Vatican museums – Rome, Italy
Διαβάστε English readers online για όλα τα επίπεδα
https://english-e-reader.net/
Πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια στα Αγγλικά
https://www.eslgamesplus.com/
Εύκολα βίντεο με ασκήσεις κατανόησης
http://learnenglish.britishcouncil.org/starting-out
Κείμενα με ηχητική απόδοση για μεγαλύτερους μαθητές
http://www.hau.gr/?i=learning.el.podcasts-in-english
Βίντεο με ωραία απόδοση γραμματικών κανόνων 
http://learnenglishteens.britishcouncil.org/grammar
Βίντεο για επανάληψη/ μάθηση λεξιλογίου
http://learnenglishteens.britishcouncil.org/vocabulary
Ενδιαφέροντα κείμενα για ανάγνωση
https://www.nationalgeographic.org/education/resource-library
Διάλογοι και παραδείγματα με συχνές εκφράσεις και ιδιωματισμούς 
https://basicenglishspeaking.com
Κάθε λογής άσκηση, βίντεο και ιστορία για μικρότερους μαθητές
https://learnenglishkids.britishcouncil.org
Κείμενα προσαρμοσμένα για μαθητές διαφόρων επιπέδων 
https://learnenglishteens.britishcouncil.org/study-break/graded-reading
Learn English with Cambridge: βίντεο με επεξηγήσεις φράσεων και γραμματικής
https://www.youtube.com/channel

Υλικό υποστήριξης για όλες τις τάξεις

Το Κέντρο μας διαθέτει ήδη και χρησιμοποιεί παράλληλα με τα μαθήματα στην τάξη, ασύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό μέσα από την online πλατφόρμα μας. Το υλικό αυτό αφορά όλα τα επίπεδα των Αγγλικών και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση άμεσα μέσω από οποιοδήποτε υπολογιστή, tablet ή κινητό.
Η διαδικασία πρόσβασης είναι πολύ απλή:
1. Στέλνουμε email στο support@skalkou.gr με τίτλο εγγραφή στο e learning για να λάβετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης.
2. Ανοίγουμε το link https://e-europalso.gr/elearning/login/index.php

2. Στην σελίδα εισόδου εισάγουμε τα στοιχεία που μας δόθηκαν.
3. Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας έχουμε τις παραπάνω επιλογές
Στην ενότητα school resources έχουμε δραστηριότητες για κάθε επίπεδο Αγγλικών. Απλώς διαλέγουμε το επίπεδο μας και μας ανοίγει το μενού με τις επιλογές.
Στο μενού του κάθε επιπέδου έχουμε ασκήσεις για Γραμματική, Λεξιλόγιο, Ακουστική εξάσκηση καθώς και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Η ενότητα practice tests αφορά τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων που προετοιμάζονται για εξετάσεις γλωσσομάθειας. Εκεί μπορείτε να βρείτε practice tests για κάθε επίπεδο.

Τέλος στην ενότητα Past Papers μπορείτε να βρείτε θέματα εξετάσεων παλαιότερων χρόνων για επιπλέον εξάσκηση για τις εξετάσεις.

Μαθήματα υποστήριξης εξ’ αποστάσεως

Το Κέντρο μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει τις μεθόδους του αναλόγως. Η βασική μας μέριμνα αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στα παιδιά που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Μαΐου. Αν και είμαστε σε αναμονή εξελίξεων σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία με τους καθηγητές πιο άμεση όσο διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων μας.
Γιαυτό τον λόγο ανακοινώνουμε την λειτουργία online μαθημάτων υποστήριξης για τις τάξεις Lower και Proficiency για τα οποία θα ενημερωθείτε άμεσα καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες σύνδεσης και συμμετοχής. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση στο ίντερνετ και ένας υπολογιστής, tablet ή κινητό.

Τα μαθήματα αυτά θα αφορούν στην αρχή τις τάξεις εξετάσεων όπως προαναφέρθηκε αλλά θα ενσωματωθούν και σε άλλα τμήματα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Το Κέντρο μας θα είναι σε συνεχή επαφή με γονείς και παιδιά για έγκαιρη ενημέρωση όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Η ενημέρωση είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις μας στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο Facebook καθώς οι εξελίξεις τρέχουν μέρα με την ημέρα. Ειδικά στο Facebook θα πραγματοποιηθεί σειρά από live ενημερώσεις με αλληλεπίδραση γονέων και προσωπικού για οτιδήποτε μπορεί να σας προβληματίζει. Και φυσικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τους γνωστούς τρόπους καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Υπομονή, επιμονή και προσοχή και θα το περάσουμε και αυτό με τις μικρότερες δυνατές παρενέργειες.

Ενημέρωση 17-3-2020

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε live μετάδοση από τον διευθυντή σπουδών Μιχάλη Σκάλκο σχετικά με τις έως τώρα εξελίξεις. Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το live παρακάτω.

TOP