FORGOT YOUR DETAILS?

Summer Kids Fest 2023

Το Σούπερ Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Κέντρου μας για άλλη μια χρονιά είναι γεγονός και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε ένα τέλειο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, χορό και διασκέδαση.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 6:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Πάρκου Αθλητισμού & Αναψυχής Καλλιθέας εσάς και τους φίλους σας για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο άλλη μια σχολική χρονιά και να παίξουμε μαζί:


Survivor Games

Τσουβαλοδρομίες

Αυγοδρομίες

Party με τον Rolo το ρομπότ απο τα βιβλία των παιδιών

Και πολλά άλλα παιχνίδια και εκπλήξεις!

Η είσοδος φυσικά και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής και είστε έτοιμοι! Και μην ξεχνάτε περιμένουμε και τους φίλους σας μαζί για να περάσουμε τέλεια!Skalkou Summer Camp 2023

Λέμε αντίο στα βαρετά Καλοκαίρια!

Για άλλο ένα Καλοκαίρι ταράζουμε τα νερά με το πιο δημιουργικό Summer Camp της πόλης για παιδιά Δημοτικού από τις 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2023 καθημερινά απο τις 8:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. !

Επιλέγοντας το πρόγραμμα του Skalkou Summer Camp 2022, οι μαθητές κάνουν βουτιά στις Ξένες Γλώσσες, την Επιστήμη, τη Φυσική, τα Μαθηματικά, τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική!

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκάλκου τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά το καλοκαίρι τους κάνοντας επανάληψη σε ότι έμαθαν όλη την χρονιά, κατακτώντας ψυχαγωγικά τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν δεξιότητες που ούτε τα ίδια γνωρίζουν ότι διαθέτουν!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν επιστημονικές γνώσεις και παιχνίδι που επιτρέπουν στο παιδί σας να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει!

Το μοναδικό Summer Camp της πόλης που περιλαμβάνει εξωτερικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά του!

Το Summer Camp είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα είναι οι πρωταγωνιστές.
Τα παιδιά συνεργάζονται μεταξύ τους καλλιεργώντας δεξιότητες και μαθαίνοντας χρήσιμες έννοιες που θα συναντήσουν στην σχολική ζωή τους και στην μετάβαση από τη μια τάξη στην άλλη.
Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με τους εκπαιδευτές και τους νέους του φίλους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν επιστημονικές γνώσεις και άφθονο παιχνίδι σε ασφαλείς χώρους που επιτρέπουν στο παιδί σας να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει!

Πιο συγκεκριμένα:
🌞 Δημιουργικό παιχνίδι και δραστηριότητες στα Αγγλικά
🌞 Επανάληψη των μαθημάτων του σχολείου και προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης χρονιάς
🌞 Χειροτεχνίες
🌞 Προβολή εκπαιδευτικών ταινιών
🌞 Εκπαιδευτικό παιχνίδι με το Minecraft Education Edition με ΔΩΡΕΑΝ κωδικό πρόσβασης για όλα τα παιδιά του Camp για να μπορούν να παίξουν και στο σπίτι τους
🌞 Εξωτερικές δραστηριότητες στο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το The Ellinikon Experience Park
🌞 Ρομποτική – STEM δραστηριότητες βασισμένοι στα πολύ επιτυχημένα τμήματα Ρομποτικής μας
🌞 Ακόμα περισσότερες δραστηριότητες που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα συνεχώς

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το κόστος και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Δηλώστε συμμετοχή και προλάβετε τις διαθέσιμες θέσεις!

Join Our Team!

Ζητείται Καθηγήτρια/ης Αγγλικών & Γερμανικών.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκάλκου στην Καλλιθέα, αναζητά δημιουργικούς συνεργάτες, με πάθος και αγάπη για το αντικείμενο τους. Η συνεργασία αφορά την διδασκαλία Ισπανικών & Γερμανικών στις εγκαταστάσεις μας

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκάλκου δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 1978! Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του, επιθυμούμε να εντάξουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας Καθηγητές και Καθηγήτριες Ισπανικών και Γερμανικών για να στελεχώσουμε τα νέα μας τμήματα για το σχολικό έτος 2022-2023.

Προϋπόθεση για τη συνεργασία : η αγάπη για τα παιδιά.

Απαραίτητα προσόντα:

✅ Καθηγήτρια/της Ισπανικών – Γερμανικών
✅ Πτυχίο Ισπανικής – Γερμανικής Φιλολογίας ή Άδεια διδασκαλίας.
✅ Η συνέπεια, η οργάνωση, η υπευθυνότητα, οι σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης και η έμφαση στη βιωματική μάθηση, αποτελούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Δίνονται όλες οι νόμιμες αποδοχές!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210.9565727 ή στείλτε μας το βιογραφικό σας contact@skalkou.gr

Summer Kids Fest – πως τα περάσαμε

Το Summer Kids Fest για την φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας χαμόγελα και χαρούμενα συναισθήματα στα παιδιά για την σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε αλλά και για το καλοκαίρι που έρχεται.

Ευχαριστούμε θερμά την Express Publishing καθώς και την ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ Μπαλέτου ΧΟΡΟτέλεια Αναγνωστάκου Παναγιώτα για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην διοργάνωση της γιορτής μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μικροί και μεγάλοι πέρασαν τέλεια! Παρακάτω μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες και βίντεο απο το event για να θυμηθούν όσοι ήταν μαζί μας πόσο καλά περάσαμε αλλά και να μεταφερθούν νοερά και όσοι έλειψαν. Το μόνο σίγουρο, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο επόμενο μεγάλο event μας για να περάσουμε πάλι τέλεια!

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες των παιδιών μας δίνοντας τους βαθμούς του Γ’ Τριμήνου αλλά και τις Βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των Σπουδών τους.

Τελευταία ημέρα μαθημάτων είναι η ημέρα που γράφουμε το τελικό μας Διαγώνισμα.

Σας περιμένουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για την πρόοδο των παιδιών μας και να κλείσουμε ιδανικά μια ακόμα επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Οι βαθμοί του Γ Τριμήνου και οι Βεβαιώσεις Σπουδών θα δοθούν με το παρακάτω πρόγραμμα:

Βαθμοί Αγγλικών – Γαλλικών:

Τετάρτη 8 Ιουνίου

 • Junior A-1 (Κα Νότα)
 • Junior B-1 (Κα Άννα)
 • Senior A-3 (Κος Γιώργος)
 • Senior B-2 (Κα Άννα)
 • Senior B-3 (Κα Νότα)
 • Senior C-2 (Κα Νότα)
 • Lower (Κος Γιώργος)
 • Senior D-2 (Κος Γιώργος)
 • Cours Preparatoire (Κα Άννα)
 • Cours III (Κα Άννα)

Πέμπτη 9 Ιουνίου

 • Junior B-2 (Κα Ειρήνη)
 • Junior B-3 (Κα Ειρήνη)
 • Junior A-2 (Κα Ειρήνη)
 • Senior Α-1 (Κα Ειρήνη)
 • Senior Α-2 (Κα Άννα)
 • Senior B-1 (Κα Ειρήνη)
 • Senior C-1 (Κος Γιώργος)
 • Senior D-1 (Κα Άννα)
 • Senior E (Κα Ειρήνη)
 • Pre-Proficiency (Κα Άννα)
 • Proficiency (Κος Γιώργος)
 • Cours Preparatoire (Κα Άννα)
 • Cours III (Κα Άννα)

Το ωράριο παράδοσης των βαθμών είναι 4:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. Οι βαθμοί παραδίδονται μόνο σε γονείς ή κηδεμόνες.

Ρύθμιση οφειλών

shopping business money pay
Photo by Pixabay on Pexels.com

Μέσα στα πλαίσια της καλής λειτουργίας του Κέντρου μας είναι απολύτως απαραίτητη η ρύθμιση όλων των οφειλών που αφορούν το σχολικό έτος 2021-2022 το αργότερο έως Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη σας. Για την πληρωμή σας μπορείτε να επισκέπτεστε την γραμματεία μας καθημερινά 4:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. , δεκτές όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω του site μας.
Η ανακοίνωση αυτή απεστάλη σε όλους τους γονείς, παρακαλώ πολύ αγνοήστε την σε περίπτωση εξόφλησης σας.

Summer Kids Fest

Το Σούπερ Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Κέντρου μας είναι γεγονός και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε ένα τέλειο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, χορό και διασκέδαση.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 6:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Πάρκου Αθλητισμού & Αναψυχής Καλλιθέας εσάς και τους φίλους σας για να παίξουμε μαζί:


Survivor Games

Τσουβαλοδρομίες

Αυγοδρομίες

Party με τον Rolo το ρομπότ απο τα βιβλία των παιδιών

Χορογραφία με τα αγαπημένα σας τραγούδια απο την σχολή χορού ΧΟΡΟτέλεια

Η είσοδος φυσικά και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής και είστε έτοιμοι! Και μην ξεχνάτε περιμένουμε και τους φίλους σας μαζί για να περάσουμε τέλεια!Καλοκαιρινά εντατικά τμήματα 2022

Τα ευέλικτα εντατικά προγράμματα μας καλύπτουν όλες τις ανάγκες και βοηθούν τα παιδιά να ολοκληρώσουν την ύλη μιας ολόκληρης χρονιάς μέσα σε 2 μήνες. Στις πλήρως κλιματιζόμενες αίθουσες μας το μάθημα γίνεται άνετα και χωρίς το άγχος του σχολείου.

Το μάθημα γίνεται καθημερινά και καλύπτεται πλήρως η ύλη μιας κανονικής σχολικής χρονιάς. Το παιδί δεν πιέζεται καθόλου καθώς δεν έχει τα σχολικά του μαθήματα να το επιβαρύνουν και το πρόγραμμα μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες έτσι ώστε να είναι η υπόλοιπη ημέρα διαθέσιμη για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Αναλογιζόμενοι την ιδιαιτερότητα της εποχής, και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια όλων μας, τα μαθήματα μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή εξ’ αποστάσεως ανάλογα τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή – πολύ μικρότερα συγκριτικά με τα τμήματα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον ολόκληρος ο Αύγουστος είναι στην διάθεση της οικογένειας για διακοπές αφού τα μαθήματα σταματούν και επαναλαμβάνονται τον Σεπτέμβριο.

Περίοδοι μαθημάτων

 1. 16 Ιουνίου – 29 Ιουλίου (1η Περίοδος)
 2. 30 Ιουλίου – 31 Αυγούστου (ΔΙΑΚΟΠΕΣ)
 3. 1 Σεπτεμβρίου – 15 Σεπτεμβρίου (2η Περίοδος)

Ενημερωθείτε σήμερα για τα οφέλη που αφορούν το δικό σας παιδί. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία

Skalkou Summer Camp 2022

Το Καλοκαίρι ξεκινάει με το πιο δημιουργικό Summer Camp της πόλης για παιδιά Δημοτικού από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2022 καθημερινά απο τις 8:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. !

Επιλέγοντας το πρόγραμμα του Skalkou Summer Camp 2022, οι μαθητές κάνουν βουτιά στις Ξένες Γλώσσες, την Επιστήμη, τη Φυσική, τα Μαθηματικά, τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική!

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκάλκου τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά το καλοκαίρι τους κάνοντας επανάληψη σε ότι έμαθαν όλη την χρονιά, κατακτώντας ψυχαγωγικά τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν δεξιότητες που ούτε τα ίδια γνωρίζουν ότι διαθέτουν!


Το Summer Camp είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα είναι οι πρωταγωνιστές.
Τα παιδιά συνεργάζονται μεταξύ τους καλλιεργώντας δεξιότητες και μαθαίνοντας χρήσιμες έννοιες που θα συναντήσουν στην σχολική ζωή τους και στην μετάβαση από τη μια τάξη στην άλλη.
Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με τους εκπαιδευτές και τους νέους του φίλους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν επιστημονικές γνώσεις και άφθονο παιχνίδι σε ασφαλείς χώρους που επιτρέπουν στο παιδί σας να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει!

Πιο συγκεκριμένα:
🌞 Δημιουργικό παιχνίδι και δραστηριότητες στα Αγγλικά
🌞 Επανάληψη των μαθημάτων του σχολείου και προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης χρονιάς
🌞 Χειροτεχνίες
🌞 Προβολή εκπαιδευτικών ταινιών
🌞 Εκπαιδευτικό παιχνίδι με το Minecraft Education Edition με ΔΩΡΕΑΝ κωδικό πρόσβασης για όλα τα παιδιά του Camp για να μπορούν να παίξουν και στο σπίτι τους
🌞 Εξωτερικές δραστηριότητες στο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
🌞 Ρομποτική – STEM δραστηριότητες βασισμένοι στα πολύ επιτυχημένα τμήματα Ρομποτικής μας
🌞 Ακόμα περισσότερες δραστηριότητες που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα συνεχώς

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το κόστος και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.


Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών απο και προς τις εγκαταστάσεις μας με το σχολικό μας ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

Το πρόγραμμα και η ύλη μαθημάτων είναι ίδια όλες τις εβδομάδες. Έτσι έχετε την ευελιξία να επιλέξετε τις εβδομάδες που σας εξυπηρετούν. Και φυσικά, στο Summer Camp τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Δηλώστε συμμετοχή και προλάβετε τις διαθέσιμες θέσεις!

Προεγγραφές 2022-2023

Μετά από δική σας επιθυμία, οι προεγγραφές μας παρατείνονται έως την Πέμπτη 30/6

Για την εγγραφή σας είναι απαραίτητο το κλείσιμο ραντεβού:
📞 210 9565727
📞 698 202 9850
📧 contact@skalkou.gr

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήδη προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την επόμενη συναρπαστική σχολική χρονιά. Σας θέλουμε όλους μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γνώσης και δημιουργίας και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να σας ενημερώσουμε για όλα τα καινούρια πράγματα που σας περιμένουν στις τάξεις μας.

Οι προεγγραφές ξεκίνησαν στο Κέντρο μας για το σχολικό έτος 2022-2023!

Όπως πάντα το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνετε την εγγραφή σας για την επόμενη καθώς μπορείτε να εκμεταλλευθείτε ένα πλήθος πλεονεκτημάτων

Κλείστε και εσείς θέση για την επόμενη σχολική χρονιά και επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα της προεγγραφής σας!

✔️Έκπτωση έως 20% στα δίδακτρα της επόμενης χρονιάς
✔️Κράτηση θέσης στο τμήμα επιλογής σας
✔️Κράτηση θέσης στο δρομολόγιο του σχολικού μας για ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας (λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας)
✔️Μειωμένη Τιμή στην Δεύτερη Ξένη Γλώσσα & στην Ρομποτική
✔️Συμμετοχή στην Κλήρωση για Δωρεάν Βιβλία της χρονιάς για έναν μαθητή
✔️Συμμετοχή στην Κλήρωση για μια Πλήρη Υποτροφία Αγγλικών

Η αγάπη μας για τα παιδιά και την εκπαίδευση, η πολυετή εμπειρία των δασκάλων μας και κυρίως ο σεβασμός για την διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, μας οδηγεί στο να σας προσφέρουμε μαθήματα ακόμη πιο ποιοτικά και καινοτόμα. Με αυτά τα κριτήρια πάντα προετοιμάζουμε τα προγράμματα σπουδών μας και ανυπομονούμε να τα γνωρίσετε και απο κοντά.

Εάν είστε καινούρια μέλη στην μεγάλη μας εκπαιδευτική οικογένεια, η χαρά μας είναι διπλή! Σας περιμένουμε για

 • να ενημερωθείτε για τον τρόπο διδασκαλίας,
 • να συζητήσουμε με υπευθυνότητα τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες και
 • να λύσουμε τις απορίες σας πάνω στο θέμα εκμάθησης της ξένης γλώσσας.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 θα συνεχίζονται μέχρι 30 Ιουνίου 2022.

Κλείστε τώρα ένα ΔΩΡΕΑΝ μάθημα γνωριμίας.

ΒΑΘΜΟΙ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Το δεύτερο Τρίμηνο έφτασε στο τέλος του και σας περιμένουμε για να σας ενημερώσουμε για την πρόοδο των παιδιών μας. Διαβάστε στην ενημέρωση μας όλες τις λεπτομέρειες για τις ημέρες που θα μπορείτε να συναντηθείτε με τους δασκάλους μας και να συζητήσετε μαζί τους

Οι βαθμοί του Β Τριμήνου θα δοθούν με το παρακάτω πρόγραμμα:

Βαθμοί Αγγλικών – Γαλλικών:

Δευτέρα 11 Απριλίου

 • Junior A-1 (Κα Νότα)
 • Junior B-1 (Κα Άννα)
 • Junior B-3 (Κα Ειρήνη)
 • Senior Α-1 (Κα Ειρήνη)
 • Senior B-1 (Κα Ειρήνη)
 • Senior B-3 (Κα Νότα)
 • Senior C-1 (Κος Γιώργος)
 • Senior C-2 (Κα Νότα)
 • Senior D-1 (Κα Άννα)
 • Lower (Κος Γιώργος)
 • Cours Preparatoire (Κα Άννα)
 • Cours III (Κα Άννα)

Τρίτη 12 Απριλίου

 • Junior A-2 (Κα Ειρήνη)
 • Junior B-2 (Κα Ειρήνη)
 • Senior Α-2 (Κα Άννα)
 • Senior A-3 (Κος Γιώργος)
 • Senior B-2 (Κα Άννα)
 • Senior D-2 (Κος Γιώργος)
 • Senior E (Κα Ειρήνη)
 • Pre-Proficiency (Κα Άννα)
 • Proficiency (Κος Γιώργος)
 • Cours Preparatoire (Κα Άννα)
 • Cours III (Κα Άννα)

Βαθμοί Ισπανικών:

Δευτέρα 11 Απριλίου μετά το μάθημα. Οι βαθμοί θα δοθούν online

Βαθμοί Γερμανικών:

Τρίτη 12 Απριλίου πριν το μάθημα

Τις ημέρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις τάξεις των Αγγλικών και Γαλλικών. Τα μαθήματα των Ισπανικών και των Γερμανικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Το ωράριο παράδοσης των βαθμών είναι 4:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. Οι βαθμοί παραδίδονται μόνο σε γονείς ή κηδεμόνες. . Η προσέλευση σας στον χώρο μας γίνεται μόνο με την τήρηση των υπαρχόντων μέτρων δημόσιας υγείας, δηλαδή φορώντας μάσκα και προσκομίζοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή Πιστοποιητικό νόσησης ή Αρνητικό rapid test 48 ωρών ή Αρνητικό PCR test 72 ωρών. Επιπλέον θα τηρηθεί μέγιστος αριθμός ατόμων στον χώρο για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Διακοπές Πάσχα

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα θα γιορταστεί στις 24 Απριλίου για τους ορθόδοξους, ενώ η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου και της Ζωοδόχου Πηγής στις 29 Απριλίου.

Επομένως, τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου και θα ανοίξουν πάλι στις 2 Μαΐου.

Βέβαιη είναι η μεταφορά όμως του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς 2022 που φέτος πέφτει Κυριακή.

Κατα συνέπεια η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου.
purple petaled flowers centerpiece
Photo by George Dolgikh @ Giftpundits.com on Pexels.com

Βέβαιη είναι η μεταφορά όμως του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς 2022 που φέτος πέφτει Κυριακή. Όπως και πέρσι (που έπεφτε το Μ. Σάββατο), έτσι και το 2022 αναμένεται να μεταφερθεί στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Κατα συνέπεια η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου. Σε περίπτωση διαφοροποίησης στο παραπάνω πρόγραμμα θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022, που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Θωμά, μετατίθεται για την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Ρύθμιση οφειλών

shopping business money pay
Photo by Pixabay on Pexels.com

Μέσα στα πλαίσια της καλής λειτουργίας του Κέντρου μας είναι απολύτως απαραίτητη η ρύθμιση όλων των οφειλών που αφορούν μέχρι και τον Απρίλιο του 20212 (8η δόση) το αργότερο έως Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 καθώς το Κέντρο μας κλείνει για τις διακοπές του Πάσχα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη σας. Για την πληρωμή σας μπορείτε να επισκέπτεστε την γραμματεία μας καθημερινά 4:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. , δεκτές όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω του site μας.
Η ανακοίνωση αυτή απεστάλη σε όλους τους γονείς.

Ο Άγιος Πατρίκιος γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου. Η ιστορία πίσω από την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ή αλλιώς St. Patrick’s Day (Saint Patrick’s Day), είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ή αλλιώς St. Patrick’s Day (Saint Patrick’s Day), είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική εορτή που λαμβάνει χώρα την 17 Μαρτίου. Τότε γιορτάζεται η επέτειος του θανάτου, του σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας. Ο Άγιος Πατρίκιος και η ιστορία του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον…

St. Patrick’s Day: Τι γιορτάζουμε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου ή αλλιώς St. Patrick’s Day (Saint Patrick’s Day) ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα. Τηρείται από την Καθολική, την Αγγλικανική, την Ανατολική Ορθόδοξη και την Λουθηρανική Εκκλησία. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Πατρίκιος και Πατρικία.

Την μέρα αυτή, 17 Μαρτίου, τιμάται ο Άγιος Πατρίκιος και η άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία. Αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλον τον πλανήτη. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν γενικά παρελάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που καλούνται céilithe. Σήμα κατατεθέν είναι κυρίως η χρήση του πράσινου χρώματος ή του τριφυλλιού σε αξεσουάρ.

Οι δε χριστιανοί παρακολουθούν λατρευτικές λειτουργίες προς τιμήν του Αγίου και οι περιορισμοί της Νηστείας της Σαρακοστής επί του φαγητού και της κατανάλωσης αλκοόλ αίρονται για την ημέρα. Για αυτόν τον λόγο, η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου έχει συνδεθεί άμεσα με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.

Τι συμβαίνει στον κόσμο στις 17 Μαρτίου

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick’s Day) που τιμάται ο Άγιος Πατρίκιος είναι επίσημη αργία στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, την Βόρεια Ιρλανδία, την καναδική Επαρχία της Νέας Γης και Λαμπραντόρ και την Βρετανική Υπερπόντια Κτήση της Μονσεράτ.

Επίσης εορτάζεται σε πολλές άλλες χώρες, όπου υπάρχει ικανή ιρλανδική διασπορά. Ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αργεντινή, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου εορτάζεται σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη εθνική εορτή.

Οι σύγχρονοι εορτασμοί έχουν ιδιαίτερα επηρεαστεί από τους εορτασμούς της Ιρλανδικής διασποράς, ιδιαίτερα εκείνοι στην Βόρεια Αμερική. Τα τελευταία χρόνια, η ημέρα του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick’s Day) έχει δεχτεί σημαντική κριτική για την υπερβολή εμπορευματοποίησή της και για την προώθηση αρνητικών στερεοτύπων των Ιρλανδών.

Άγιος Πατρίκιος: Η ζωή και το έργο του

Ο Πατρίκιος γεννήθηκε περί το 385 και καταγόταν από εκρωμαϊσμένη οικογένεια της Βρετανία. Σε ηλικία 16 ετών συνελήφθη αιχμάλωτος από πειρατές και πουλήθηκε στην Ιρλανδία, όπου και παρέμεινε για έξι χρόνια.

Τα συναξάρια αναφέρουν ότι με τη βοήθεια του Κυρίου, που εμφανίστηκε στον ύπνο του, κατόρθωσε να δραπετεύσει, αλλά η τρικυμία οδήγησε το πλοίο στις βορειοδυτικές ακτές της Γαλατίας, που ονομαζόταν τότε Αρμορίκη (σημερινή Βρετάνη). Τροφή δεν υπήρχε και με παράκληση του πλοιάρχου ο Πατρίκιος προσευχήθηκε στον Κύριο και το θαύμα συντελέστηκε.

Κάποια στιγμή, η περιπέτειά του έλαβε τέλος κι επέστρεψε στη Βρετανία. Ένα νέο όραμα που είδε τον κάλεσε να γυρίσει και πάλι στην Ιρλανδία. Αποστολή του ήταν να προσηλυτίσει στο χριστιανισμό τους Κέλτες Ιρλανδούς. Το 432 ως επίσκοπος πάτησε το πόδι του στην Ιρλανδία και αμέσως άρχισε να κηρύττει το λόγο του Θεού.

Ο Πατρίκιος βάπτισε χιλιάδες πιστών, χειροτόνησε ιερείς και ανήγειρε πολλούς ναούς. Αφού επιτέλεσε το έργο του κοιμήθηκε ειρηνικά στις 17 Μαρτίου 461.

Γιατί είναι σήμα κατατεθέν της γιορτής Saint Patrick’s Day το τριφύλλι

Η 17 Μαρτίου δεν είναι μόνο θρησκευτική εορτή. Έχει έντονα κοσμικό περιεχόμενο, αφού τιμάται από τους Ιρλανδούς και ως Εθνική Εορτή. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο και το τριφύλλι έχει την τιμητική του.

top view photo of clover leaves
Photo by Pixabay on Pexels.com

Ο θρύλος λέει ότι χρησιμοποίησε το τριφύλλι για να εξηγήσει στο βασιλιά την έννοια της Αγίας Τριάδας (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα). Με την πάροδο του χρόνου το τριφύλλι (shamrock) έγινε το ανεπίσημο σύμβολο της Ιρλανδίας. Ένας άλλος θρύλος λέει ότι ο Πατρίκιος έδιωξε όλα τα φίδια από τη χώρα, αναγκάζοντάς τα να πέσουν στη θάλασσα και να πνιγούν. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν φίδια στην Ιρλανδία, παρά μόνο στους ζωολογικούς κήπους.

Πηγή βίντεο: theESOLodyssey

Πηγή άρθρου: St. Patrick’s Day: Τι γιορτάζουμε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (newsit.gr)

*ΝΕΟ* (26/1)
Σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Υπουργείου Παιδείας Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Το Κέντρο μας ακολουθώντας την οδηγία θα παραμείνει κλειστό για τα δια ζώσης μαθήματα. Όλα τα μαθήματα των Αγγλικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά με τηλεκπαίδευση εκτός από την τάξη της Pre Junior.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 187/24-1-2021 “Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας την 25η Ιανουαρίου 2022” η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε γενική αργία. Κατα συνέπεια το Κέντρο μας σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε και με τηλεκπαίδευση.

Η γραμματεία μας θα παραμείνει και αυτή κλειστή, μπορείτε όμως να επικοινωνείτε μαζί μας με όλους τους γνωστούς τρόπους επικοινωνίας ανα πάσα στιγμή για οποιαδήποτε πληροφορία

*ΝΕΟ*
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας, η σημερινή Αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη 26/1 οπότε το Κέντρο μας θα παραμείνει κλειστό χωρίς να διεξάγονται μαθήματα ούτε με τηλεκπαίδευση.

*ΝΕΟ* (26/1)
Σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Υπουργείου Παιδείας Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Το Κέντρο μας ακολουθώντας την οδηγία θα παραμείνει κλειστό για τα δια ζώσης μαθήματα. Όλα τα μαθήματα των Αγγλικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά με τηλεκπαίδευση εκτός από την τάξη της Pre Junior. Βρείτε οδηγίες σε προηγούμενες αναρτήσεις μας

Το μάθημα της Ρομποτικής δεν θα πραγματοποιηθεί, θα ενημερωθείτε σχετικά με την αναπλήρωση του.

Όσοι γονείς επιθυμούν να κάνουν Μελέτη παρακαλούνται να ενημερώσουν την γραμματεία με τους γνωστούς τρόπους επικοινωνίας

Θα ενημερωθείτε με αντίστοιχη ανακοίνωση για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

TOP