FORGOT YOUR DETAILS?

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 / Published in news, Uncategorized

Διανύουμε μία περίοδο η οποία είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας. Η πανδημία αποτελεί μια μεγάλη δοκιμασία για τον καθένα ξεχωριστά, όμως αν αντιμετωπιστεί σωστά και συνετά, θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις συνέπειες της σε ένα μεγάλο βαθμό.

Είναι λογικό λοιπόν η αγωνία σας να είναι μεγάλη και γιαυτό προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

 • Τι κάνω με τα Αγγλικά τώρα με την πανδημία;

Τα Αγγλικά όπως και οι υπολοιπες εκπαιδευτικές δομές ανοίγουν κανονικά τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας των ειδικών. Στο Κέντρο μας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσουμε πάλι τα μαθήματα με ασφάλεια για όλους αλλά δίνουμε και όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις διδασκαλίας όπως υβριδικό μάθημα αλλά και εξ’ αποστάσεως χρησιμοποιόντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με το σύστημα ConnectED και με με την υποστήριξη της Microsoft.

 • Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία πάλι;

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΚΑΛΚΟΥ και το προσωπικό του απέδειξε ότι με ψυχραιμία και υπομονή μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ακόμα και στην περίοδο του lockdown. Μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν άψογα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ολοκλήρωσαν την ύλη και τις τάξεις τους με μεγάλη επιτυχία, κάνοντας φυσικά μαθήματα εξ αποστάσεως.

 • Είναι αποδοτικό το μάθημα εξ αποστάσεως;

Ζωντανό παράδειγμα της επιτυχίας της εκπαιδευτικής μας μεθόδου αποτελεί η καθολική επιτυχία των μαθητών που έδωσαν εξετάσεις για τα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά τους, πράγμα που δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΚΑΛΚΟΥ σε τούτη τη δυσμενή περίοδο που διανύουμε.

 • Θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χρονιά;

Κανείς δεν μπορεί να πει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Θα ξαναγίνει lockdown; Ποια θα είναι τελικά τα μέτρα για τα σχολεία; Θα κάνουμε υβριδικό μάθημα ή θα μπούμε στις τάξεις κανονικά; Απορίες εύλογες, αλλά που δεν μπορούν να απαντηθούν στο 100% από κανέναν ακόμα. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε όμως, είναι πως ότι και να γίνει, είτε μέσα στην τάξη, είτε υβριδικά, είτε εξ αποστάσεως, στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΚΑΛΚΟΥ, θα έχετε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών εκπαίδευσης και εγγύηση ολοκλήρωσης της χρονιάς.

 • Που πρέπει να απευθυνθώ;

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν τα παρατάμε και δεν απελπιζόμαστε. Φροντίζουμε να συνεργαζόμαστε με σωστούς και έμπειρους επαγγελματίες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την ασφάλεια και τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας. Ελάτε να γνωρίσετε την ομάδα μας λοιπόν (#SKALKOUteam) και να σας δείξουμε από κοντά την δοκιμασμένη και επιτυχημένη εκπαιδευτική μας μέθοδο ConnectED που διαφέρει!

Σκάλκος Γιώργος (Διευθυντής Σπουδών)

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 / Published in news

Το Κέντρο μας μεγαλώνει και αναζητά δημιουργικούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και αγάπη για τα παιδιά, για να ενταχθούν στην μεγάλη μας εκπαιδευτική οικογένεια.

Με την έναρξη των τμημάτων καθημερινής Μελέτης για παιδιά Δημοτικού από την ερχόμενη σχολική χρονιά, ζητάμε την συνεργασία με Δάσκαλο ή Δασκάλα απόφοιτο ή τελειόφοιτο του τμήματος Παιδαγωγικών. Η γνώση Αγγλικών θα υπολογιστεί ως επιπλέον προσόν.

Παράλληλα αναζητούμε Καθηγητές/τριες Αγγλικών για part time απασχόληση. Απαραίτητη προϋπόθεση η άδεια διδασκαλίας. Προηγούμενη εμπειρία επιθυμητή, ιδιαίτερα με παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Στείλτε τα βιογραφικά σας στο contact@skalkou.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 6982029850

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 / Published in classes, news, Uncategorized

Καλοκαιρινά εντατικά τμήματα

Τα ευέλικτα εντατικά προγράμματα μας καλύπτουν όλες τις ανάγκες και βοηθούν τα παιδιά να κερδίσουν μια ολόκληρη χρονιά. Στις πλήρως κλιματιζόμενες αίθουσες μας το μάθημα γίνεται άνετα και χωρίς το άγχος του σχολείου. Παράλληλα το οικονομικό κέρδος είναι πολύ μεγάλο καθώς φτάνει μέχρι και τα 400 € σε σχέση με τα δίδακτρα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Περίοδοι μαθημάτων

 1. 15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου (1η Περίοδος)
 2. 1 Αυγούστου – 31 Αυγούστου (ΔΙΑΚΟΠΕΣ)
 3. 1 Σεπτεμβρίου – 15 Σεπτεμβρίου (2η Περίοδος)

Το μάθημα γίνεται καθημερινά και καλύπτεται πλήρως η ύλη μιας κανονικής σχολικής χρονιάς. Το παιδί δεν πιέζεται καθόλου καθώς δεν έχει τα σχολικά του μαθήματα να το επιβαρύνουν και το πρόγραμμα μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες έτσι ώστε να είναι η υπόλοιπη ημέρα διαθέσιμη για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Αναλογιζόμενοι την ιδιαιτερότητα της εποχής, και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια όλων μας, τα μαθήματα μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή εξ’ αποστάσεως ανάλογα τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή – πολύ μικρότερα συγκριτικά με τα τμήματα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον ολόκληρος ο Αύγουστος είναι στην διάθεση της οικογένειας για διακοπές αφού τα μαθήματα σταματούν και επαναλαμβάνονται τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα το οικονομικό κέρδος είναι πολύ μεγάλο καθώς φτάνει μέχρι και τα 400 € σε σχέση με τα δίδακτρα της κανονικής σχολικής χρονιάς.

Ενημερωθείτε σήμερα για τα οφέλη που αφορούν το δικό σας παιδί. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 / Published in news, Uncategorized

Αγαπητοι γονείς, αγαπημένα μας παιδιά

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες που το Κέντρο μας όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας μας έχει τις αίθουσες του κλειστές. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά έφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την καθημερινότητα μας αλλά και πιο συγκεκριμένα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο αποκλεισμός της φυσικής παρουσίας των μαθητών στην τάξη επέβαλλε την εύρεση μιας άμεσης εναλλακτικής λύσης που θα έδινε την δυνατότητα να συνεχιστούν τα μαθήματα και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δώσαμε λύσεις

Επενδύσαμε στην χρήση επαγγελματικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απέχει από τις πρόχειρες υλοποιήσεις που συναντάμε σε αντίστοιχες προσπάθειες

Από την πρώτη στιγμή το Κέντρο μας έδρασε άμεσα βρίσκοντας λύσεις σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τους μαθητές να επωφελούνται από μια σειρά πανίσχυρων και λειτουργικών εργαλείων φέρνοντας την τάξη, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους στο σπίτι τους. Επενδύσαμε στην χρήση επαγγελματικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απέχει από τις πρόχειρες υλοποιήσεις που συναντάμε σε αντίστοιχες προσπάθειες. Τα παιδιά μπήκαν σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, την αγκάλιασαν και τους έδωσε χαρά βάζοντας τα πάλι στην όμορφη καθημερινότητα του σχολείου τους, δίνοντας τους σκοπό ενώ παράλληλα οι γονείς ένιωσαν σίγουροι και αισιόδοξοι.

Η αρχική μας οργάνωση λοιπόν και ο τρόπος που έχουμε στήσει τα μαθήματα μας οδήγησε από την πρώτη στιγμή να ανακοινώσουμε ότι όλες οι τάξεις θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την φετινή σχολική χρονιά.

Νέα δεδομένα – επίσημες ανακοινώσεις

Οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν και καθώς η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έδειξε οτι έχει θετική εξέλιξη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  (Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237) με την οποία προσδιορίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της παρούσας εξαιρείται η λειτουργία των κατωτέρω εκπαιδευτικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, ως εξής:

α) Για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 και εξής, η λειτουργία της Γ΄ Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου και τους ενήλικες.

Β) Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, η λειτουργία των Γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου, των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των ΙΕΚ, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων.

Οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν την παράταση απαγόρευσης λειτουργίας ή την επαναλειτουργία ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε κάθε χώρα.

Επιπλέον όλων τον προαναφερθέντων το Υπουργείο κάνει Ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση επιβεβαιώνοντας τις επιλογές μας.

Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, οργανωθήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να δώσουμε στους μαθητές και στους γονείς ο,τι πιο σύγχρονο και άρτιο εκπαιδευτικά επιτρέποντας τους να βλέπουν με σιγουριά το μέλλον.

Πως θα συνεχίσουμε την λειτουργία του Κέντρου μας

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου, το Κέντρο μας ανακοινώνει τα εξής σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας μας:

 • Η Γραμματεία του Κέντρου θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 11/5 καθημερινά 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
 • Ακολουθώντας την Ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση του Υπουργείου και έχοντας βασικό γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων αλλά και σιγουριά στην αρτιότητα της μεθόδου διδασκαλίας μας, συνεχίζουμε τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως σε όλες τις τάξεις μας. Στην περίπτωση που υπάρχουν γονείς που θα επιθυμούσαν να επανέλθουν στην φυσική μας τάξη στις προαναφερθείσες ημερομηνίες υπάρχει η δυνατότητα υβριδικού μαθήματος για περιορισμένο όμως αριθμό μαθητών όπως προστάζουν οι υγειονομικές ρυθμίσεις. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επανόδου των μαθητών του Δημοτικού στις τάξεις.
 • Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2019-2020 ορίζεται η 13η Ιουνίου 2020. Κατ’ εξαίρεση για τα παιδιά που φέτος δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας, θα πραγματοποιηθούν έξτρα μαθήματα προετοιμασίας αναλόγως των ημερομηνιών διεξαγωγής τους.
 • Θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά Διαγωνίσματα για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα Διαγωνίσματα αυτά θα πραγματοποιηθούν online μέσα από την πλατφόρμα μας.
 • Λίγο πριν την λήξη του σχολικού έτους, θα δοθούν οι βαθμοί και τα ενδεικτικά καθώς και θα πραγματοποιηθεί πλήρης ενημέρωση γονέων. Θα προηγηθεί μία ακόμα ενημέρωση για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.
 • Θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωση για τα καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα καθώς και για τις προεγγραφές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Με σιγουριά και αισιοδοξία οδεύουμε στην ολοκλήρωση άλλης μιας σχολικής χρονιάς. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, οργανωθήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να δώσουμε στους μαθητές και στους γονείς ο,τι πιο σύγχρονο και άρτιο εκπαιδευτικά επιτρέποντας τους να βλέπουν με σιγουριά το μέλλον. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί, και φυσικά να ανταμώσουμε και να τα πούμε και από κοντά τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

TOP