FORGOT YOUR DETAILS?

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 / Published in news, Uncategorized

Αγαπητοι γονείς, αγαπημένα μας παιδιά

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες που το Κέντρο μας όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας μας έχει τις αίθουσες του κλειστές. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά έφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την καθημερινότητα μας αλλά και πιο συγκεκριμένα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο αποκλεισμός της φυσικής παρουσίας των μαθητών στην τάξη επέβαλλε την εύρεση μιας άμεσης εναλλακτικής λύσης που θα έδινε την δυνατότητα να συνεχιστούν τα μαθήματα και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δώσαμε λύσεις

Επενδύσαμε στην χρήση επαγγελματικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απέχει από τις πρόχειρες υλοποιήσεις που συναντάμε σε αντίστοιχες προσπάθειες

Από την πρώτη στιγμή το Κέντρο μας έδρασε άμεσα βρίσκοντας λύσεις σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τους μαθητές να επωφελούνται από μια σειρά πανίσχυρων και λειτουργικών εργαλείων φέρνοντας την τάξη, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους στο σπίτι τους. Επενδύσαμε στην χρήση επαγγελματικών εργαλείων, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απέχει από τις πρόχειρες υλοποιήσεις που συναντάμε σε αντίστοιχες προσπάθειες. Τα παιδιά μπήκαν σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, την αγκάλιασαν και τους έδωσε χαρά βάζοντας τα πάλι στην όμορφη καθημερινότητα του σχολείου τους, δίνοντας τους σκοπό ενώ παράλληλα οι γονείς ένιωσαν σίγουροι και αισιόδοξοι.

Η αρχική μας οργάνωση λοιπόν και ο τρόπος που έχουμε στήσει τα μαθήματα μας οδήγησε από την πρώτη στιγμή να ανακοινώσουμε ότι όλες οι τάξεις θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την φετινή σχολική χρονιά.

Νέα δεδομένα – επίσημες ανακοινώσεις

Οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν και καθώς η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έδειξε οτι έχει θετική εξέλιξη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  (Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237) με την οποία προσδιορίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της παρούσας εξαιρείται η λειτουργία των κατωτέρω εκπαιδευτικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, ως εξής:

α) Για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 και εξής, η λειτουργία της Γ΄ Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου και τους ενήλικες.

Β) Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, η λειτουργία των Γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου, των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των ΙΕΚ, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων.

Οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν την παράταση απαγόρευσης λειτουργίας ή την επαναλειτουργία ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε κάθε χώρα.

Επιπλέον όλων τον προαναφερθέντων το Υπουργείο κάνει Ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση επιβεβαιώνοντας τις επιλογές μας.

Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, οργανωθήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να δώσουμε στους μαθητές και στους γονείς ο,τι πιο σύγχρονο και άρτιο εκπαιδευτικά επιτρέποντας τους να βλέπουν με σιγουριά το μέλλον.

Πως θα συνεχίσουμε την λειτουργία του Κέντρου μας

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου, το Κέντρο μας ανακοινώνει τα εξής σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας μας:

  • Η Γραμματεία του Κέντρου θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 11/5 καθημερινά 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
  • Ακολουθώντας την Ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση του Υπουργείου και έχοντας βασικό γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων αλλά και σιγουριά στην αρτιότητα της μεθόδου διδασκαλίας μας, συνεχίζουμε τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως σε όλες τις τάξεις μας. Στην περίπτωση που υπάρχουν γονείς που θα επιθυμούσαν να επανέλθουν στην φυσική μας τάξη στις προαναφερθείσες ημερομηνίες υπάρχει η δυνατότητα υβριδικού μαθήματος για περιορισμένο όμως αριθμό μαθητών όπως προστάζουν οι υγειονομικές ρυθμίσεις. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επανόδου των μαθητών του Δημοτικού στις τάξεις.
  • Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2019-2020 ορίζεται η 13η Ιουνίου 2020. Κατ’ εξαίρεση για τα παιδιά που φέτος δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας, θα πραγματοποιηθούν έξτρα μαθήματα προετοιμασίας αναλόγως των ημερομηνιών διεξαγωγής τους.
  • Θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά Διαγωνίσματα για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα Διαγωνίσματα αυτά θα πραγματοποιηθούν online μέσα από την πλατφόρμα μας.
  • Λίγο πριν την λήξη του σχολικού έτους, θα δοθούν οι βαθμοί και τα ενδεικτικά καθώς και θα πραγματοποιηθεί πλήρης ενημέρωση γονέων. Θα προηγηθεί μία ακόμα ενημέρωση για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.
  • Θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωση για τα καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα καθώς και για τις προεγγραφές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Με σιγουριά και αισιοδοξία οδεύουμε στην ολοκλήρωση άλλης μιας σχολικής χρονιάς. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, οργανωθήκαμε και δουλέψαμε σκληρά για να δώσουμε στους μαθητές και στους γονείς ο,τι πιο σύγχρονο και άρτιο εκπαιδευτικά επιτρέποντας τους να βλέπουν με σιγουριά το μέλλον. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί, και φυσικά να ανταμώσουμε και να τα πούμε και από κοντά τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 / Published in news, Uncategorized

Το Κέντρο μας από την πρώτη μέρα της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών χρησιμοποίησε εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για να υποστηρίξει πλήρως τους γονείς και τα παιδιά, να κρατήσει την σωστή επαφή με την εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και να καλύψει μέρος της ύλης της σχολικής χρονιάς σε μια περίοδο που η επαναλειτουργία των σχολείων δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένη πότε θα γίνει.

Οι εκπαιδευτικοί μας εργάζονται σκληρά για να δώσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στα παιδιά μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ζωντάνια, δημιουργικότητα και επικοινωνία της πραγματικής τάξης. Οι μαθητές μας έχουν μπει πάλι στο πρόγραμμα των μαθημάτων τους, επικοινωνούν με τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές τους και η ανταπόκριση είναι πολύ θετική ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Δυστυχώς πολλά παιδιά και γονείς παραμένουν στην αβεβαιότητα σχετικά με την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ειδικότερα στον τομέα της Ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Αναλογιζόμενοι λοιπόν την κρισιμότητα της κατάστασης των ημερών αποφασίσαμε να είμαστε κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά και τους γονείς που έχουν ανάγκη στήριξης, διαθέτοντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει όλα τα επίπεδα από A Junior μέχρι και Proficiency και έχουμε ήδη διαθέσει και στους δικούς μας μαθητές.

Δεν σταματάμε όμως εκεί. Το Κέντρο μας από την πρώτη στιγμή έχει εγγυηθεί την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ύλης για την φετινή σχολική χρονιά και όλοι μας οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις τάξεις τους. Αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε και σε όλους τους μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο έχουν σταματήσει την Ξενόγλωσση φοίτηση τους με την ένταξη τους στο διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως που εφαρμόζουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε πλήρως για το πώς μπορεί και το δικό σας παιδί να ολοκληρώσει με ασφάλεια την φετινή χρονιά.

Αναλογιζόμενοι λοιπόν την κρισιμότητα της κατάστασης των ημερών αποφασίσαμε να είμαστε κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά και τους γονείς που έχουν ανάγκη στήριξης, διαθέτοντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει όλα τα επίπεδα από A Junior μέχρι και Proficiency και έχουμε ήδη διαθέσει και στους δικούς μας μαθητές.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας στείλετε ένα email στο contact@skalkou.gr ή να μας καλέσετε στο 6982029850


Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 / Published in news, Uncategorized

Σε αυτήν την σελίδα θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις ζωντανές μας συνδέσεις μέσω της σελίδας μας στο Facebook αλλά και να βρίσκετε τις παλιότερες μας συνδέσεις σε βίντεο

Μπορείτε να αφήνετε τα σχόλια σας εδώ με τις ερωτήσεις ή τις παρατηρήσεις σας

Live Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Live Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Live Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Live Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Live Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 / Published in news, Uncategorized

Η νέα πραγματικότητα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες με την έξαρση του νέου κορωνοϊού COVID-19 απαιτεί δραστικά μέτρα από όλους μας αλλά και ψυχραιμία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών ενημερωνόμαστε και μένουμε σπίτι!

Το Κέντρο μας με υπευθυνότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει διαρκώς το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. Από την αρχή ανακοινώσαμε ότι εγγυόμαστε για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του σχολικού έτους με μέτρα τα οποία επεξεργαζόμαστε με ψυχραιμία, σύνεση αλλά πάντα με βασικό γνώμονα την σωστή εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας λοιπόν και στεκόμαστε στην θετική πλευρά των πραγμάτων. Η περίοδος την οποία διανύουμε δεν είναι διακοπές και αυτό πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Αξιοποιούμε τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι δημιουργικά, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Προμηθευτείτε βιβλία και βοηθήματα, οργανώστε δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί.
Παραθέτουμε παρακάτω πολλά χρήσιμα link που μπορείτε να ακολουθήσετε για διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα Αγγλικά αλλά και στα Ελληνικά.

National Geographic kids
https://kids.nationalgeographic.com/
Τραγούδια για τα παιδιά
https://www.youtube.com/user/SuperSimpleSongs
Χορεύουμε μαζί
https://justdancenow.com/ (θα βρείτε και στο Youtube)
Ασκήσεις και παιχνίδια για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
http://e-didaskalia.blogspot.com/
Ο Γραφούλης και η Γραφούλα στην Πρώτη Τάξη
ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
http://www.grafoulis.gr/wp/
Εκπαιδευτικό Υλικό για το Δημοτικό
https://prwtokoudouni.weebly.com/
Εφαρμογή: Μονομαχία Ορθογραφίας
https://play.google.com/store/apps/details…
Άπειρες διαδραστικές ασκήσεις
http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/4587/simple-search…
Παράδειγμα : http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6089
Εκπαιδευτικά παιχνίδια Νηπιαγωγείο/Δημοτικό
https://prwtokoudouni.weebly.com/pialphaiotachinuiotadeltai…
Τέσσερα ελληνικά apps – γράφω, συλλαβίζω, αριθμητική και λεξούλες.
https://www.voucherergasia.gr/…/tessera-ellinika-apps-poy-…/
Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά βίντεο! Βάλτε εικόνα, ήχο και ότι φανταστείτε
https://www.educationalappstore.com/…/5-best-apps-for-video…
Φοβερές εφαρμογές και δραστηριότητες!
https://www.lawrencehallofscience.org/…/sci…/diy_sun_science
https://www.lawrencehallofscience.org/…/science_apps_and_ac…
Πειράματα
https://www.howweelearn.com/43-science-experiments-to-blow…/…”
Επισκεφτείτε τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου από τον υπολογιστή σας
Archaeological museum – Athens, Greece
British museum – London, United Kingdom
Galleria degli Uffizi – Florence, Italy
Hermitage – Saint Petersburg, Russia
Metropolitan Museum of Art – New York, USA
National Gallery of Art – Washington, USA
Prado Museum – Madrid, Spain
The Louvre – Paris, France
Vatican museums – Rome, Italy
Διαβάστε English readers online για όλα τα επίπεδα
https://english-e-reader.net/
Πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια στα Αγγλικά
https://www.eslgamesplus.com/
Εύκολα βίντεο με ασκήσεις κατανόησης
http://learnenglish.britishcouncil.org/starting-out
Κείμενα με ηχητική απόδοση για μεγαλύτερους μαθητές
http://www.hau.gr/?i=learning.el.podcasts-in-english
Βίντεο με ωραία απόδοση γραμματικών κανόνων 
http://learnenglishteens.britishcouncil.org/grammar
Βίντεο για επανάληψη/ μάθηση λεξιλογίου
http://learnenglishteens.britishcouncil.org/vocabulary
Ενδιαφέροντα κείμενα για ανάγνωση
https://www.nationalgeographic.org/education/resource-library
Διάλογοι και παραδείγματα με συχνές εκφράσεις και ιδιωματισμούς 
https://basicenglishspeaking.com
Κάθε λογής άσκηση, βίντεο και ιστορία για μικρότερους μαθητές
https://learnenglishkids.britishcouncil.org
Κείμενα προσαρμοσμένα για μαθητές διαφόρων επιπέδων 
https://learnenglishteens.britishcouncil.org/study-break/graded-reading
Learn English with Cambridge: βίντεο με επεξηγήσεις φράσεων και γραμματικής
https://www.youtube.com/channel

Υλικό υποστήριξης για όλες τις τάξεις

Το Κέντρο μας διαθέτει ήδη και χρησιμοποιεί παράλληλα με τα μαθήματα στην τάξη, ασύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό μέσα από την online πλατφόρμα μας. Το υλικό αυτό αφορά όλα τα επίπεδα των Αγγλικών και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση άμεσα μέσω από οποιοδήποτε υπολογιστή, tablet ή κινητό.
Η διαδικασία πρόσβασης είναι πολύ απλή:
1. Στέλνουμε email στο support@skalkou.gr με τίτλο εγγραφή στο e learning για να λάβετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης.
2. Ανοίγουμε το link https://e-europalso.gr/elearning/login/index.php

2. Στην σελίδα εισόδου εισάγουμε τα στοιχεία που μας δόθηκαν.
3. Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας έχουμε τις παραπάνω επιλογές
Στην ενότητα school resources έχουμε δραστηριότητες για κάθε επίπεδο Αγγλικών. Απλώς διαλέγουμε το επίπεδο μας και μας ανοίγει το μενού με τις επιλογές.
Στο μενού του κάθε επιπέδου έχουμε ασκήσεις για Γραμματική, Λεξιλόγιο, Ακουστική εξάσκηση καθώς και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Η ενότητα practice tests αφορά τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων που προετοιμάζονται για εξετάσεις γλωσσομάθειας. Εκεί μπορείτε να βρείτε practice tests για κάθε επίπεδο.

Τέλος στην ενότητα Past Papers μπορείτε να βρείτε θέματα εξετάσεων παλαιότερων χρόνων για επιπλέον εξάσκηση για τις εξετάσεις.

Μαθήματα υποστήριξης εξ’ αποστάσεως

Το Κέντρο μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει τις μεθόδους του αναλόγως. Η βασική μας μέριμνα αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στα παιδιά που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Μαΐου. Αν και είμαστε σε αναμονή εξελίξεων σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία με τους καθηγητές πιο άμεση όσο διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων μας.
Γιαυτό τον λόγο ανακοινώνουμε την λειτουργία online μαθημάτων υποστήριξης για τις τάξεις Lower και Proficiency για τα οποία θα ενημερωθείτε άμεσα καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες σύνδεσης και συμμετοχής. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση στο ίντερνετ και ένας υπολογιστής, tablet ή κινητό.

Τα μαθήματα αυτά θα αφορούν στην αρχή τις τάξεις εξετάσεων όπως προαναφέρθηκε αλλά θα ενσωματωθούν και σε άλλα τμήματα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Το Κέντρο μας θα είναι σε συνεχή επαφή με γονείς και παιδιά για έγκαιρη ενημέρωση όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Η ενημέρωση είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις μας στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο Facebook καθώς οι εξελίξεις τρέχουν μέρα με την ημέρα. Ειδικά στο Facebook θα πραγματοποιηθεί σειρά από live ενημερώσεις με αλληλεπίδραση γονέων και προσωπικού για οτιδήποτε μπορεί να σας προβληματίζει. Και φυσικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τους γνωστούς τρόπους καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Υπομονή, επιμονή και προσοχή και θα το περάσουμε και αυτό με τις μικρότερες δυνατές παρενέργειες.

Ενημέρωση 17-3-2020

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε live μετάδοση από τον διευθυντή σπουδών Μιχάλη Σκάλκο σχετικά με τις έως τώρα εξελίξεις. Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το live παρακάτω.

TOP