FORGOT YOUR DETAILS?

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 / Published in event, party, Uncategorized

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκάλκου υπερήφανα παρουσιάζει το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό πάρτι της νέας χρονιάς για τον Δήμο μας!

Φέτος καλωσορίζουμε την νέα χρονιά κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς του Paris Nagual και της Parumba για καλό σκοπό, στηρίζοντας τον εθελοντικό πολυχώρο δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία Γέφυρα Ζωής .

Ελάτε να περάσουμε μια τέλεια βραδιά χορεύοντας και δίνοντας την αγάπη μας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Αν δεν είχατε ήδη αρκετούς λόγους για να μην λείψει κανένας το Σάββατο, σας δίνουμε ακόμα έναν!

Όλοι όσοι παρευρεθούν θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για 2 κινητά Doogee y7 προσφορά του εκδοτικού οίκου Express Publishing αλλά και για υποτροφίες προσφορά του Κέντρου μας.

Κράτηση θέσεων

Για την συμμετοχή σας στο event είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στην Γραμματεία του Κέντρου μας (Μυκηνών 36 Καλλιθέα – 2109565727 – 6982029850 – contact@skalkou.gr) καθημερινά 16:00 – 21:00, τηλεφωνικά ή μέσω email.

Πρόσβαση με συγκοινωνία από τον Σταθμό Συγγρού Φίξ με τα λεωφορεία Α2, Β2, 040, 550, 910 και τρόλεϊ 10
Από τον σταθμό Καλλιθέας με τα λεωφορεία 218, 219

Η εκδήλωση γίνεται για την στήριξη του πολυχώρου δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία “Γέφυρα Ζωής”

Θα υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς σε είδος την ημέρα της εκδήλωσης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι προσφορές σε είδος θα γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο.

Ανάγκες σε τρόφιμα και λοιπά είδη:

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας :Ελαιόλαδα, Σπορέλαια, Ντοματοχυμούς, Κέτσαπ, Αλάτια, Ξύδια, Χυμός λεμόνι (για μαγείρεμα), Όσπρια (φακές, ρεβίθια), Ρύζι, Mέλια, πραλίνες, μαρμελάδες, γάλατα μακράς διάρκειας, κακάο, δημητριακά, φρυγανιές, κομπόστες, καφέδες, κέικ κλπ, μπισκότα, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, Κονσέρβες διάφορες, Πουρέ πατάτας, Μακαρόνια.
  • Καθαριστικά είδη: Χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας , Χλωρίνες και καθαριστικά γενικής χρήσης, Απορρυπαντικά ρούχων, Απορρυπαντικά πιάτων
  • Γραφική ύλη: Χαρτί Α4, Μαρκαδόρους , Στυλό , Μολυβιά  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας, “Μελίνα Μερκούρη” Μεγίστης 18-20

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 5 μ.μ.

Σας περιμένουμε όλους!

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 / Published in Uncategorized

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Οι  διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η ξεκούραση για μαθητές και καθηγητές βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και έτσι η ξεκούραση για τους μαθητές θα αρχίσει από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων.

Όσο για το πότε θα ανοίξουν με τη νέα χρονιά, αυτό θα συμβεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι και ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη (Τρίτη 7 Ιανουαρίου) τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Το Κέντρο μας ακολουθώντας τις επίσημες αργίες που υποδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας θα παραμείνει κλειστό τις παραπάνω ημερομηνίες.

Πηγή

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 / Published in Uncategorized

*Του Σαράντου Ψυχάρη
Καθηγητή ΑΣΠΑΙΤΕ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση σε διεθνές επίπεδο για:

α) την κοινωνική δικαιοσύνη στην εκπαίδευση -«socialjusticeineducation» και τις παραμέτρους της εκπαιδευτικής πολιτικής που συνδέονται με αυτήν, β) τις δεξιότητες και ικανότητες   που θα πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι και γ) για τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στην Σχολική και Τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ανταποκρίνονται στα παραπάνω και οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να εμπλέκονται σε προβλήματα από την καθημερινή ζωή(π.χ. αλλαγή κλίματος κλπ).

Οι προσκλήσεις π.χ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 και άλλα σχετικά κείμενα αναφέρονται στο «ανοικτό σχολείο», στην συμμετοχή επιχειρήσεων στην εκπαίδευση και την ένταξη του STEM στην εκπαίδευση(π.χ. http://www.europarl.europa.eu/committees/en- Developing attractive STEM curricula and teaching methods Success factors, https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportuniti…)

Την τελευταία δεκαετία περίπου έχει εμφανισθεί η τάση της «διεπιστημονικής και δια-επιστημονικής» διδασκαλίας των γνωστικών περιοχών των Επιστημών, της Υπολογιστικής Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Επιστήμης των Μηχανικών και των Μαθηματικών, όπου αυτή η ενοποίηση καλείται επιστημολογικά STEM(Science, Technology,Engineering, Mathematics).To STEM προέκυψε από την ανάγκη εφαρμογής του λεγόμενου «υπολογιστικού τρόπου σκέψης-computationalthinking»-και της επίλυσης πραγματικών προβλημάτων όπου οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να επιλύσουν προβλήματα που θα συνδυάζουν γνώσεις από τις παραπάνω γνωστικές περιοχές, ενώ στα περισσότερα κράτη μέλη ης Ε.Ε. τα αναλυτικά προγράμματα έχουν αλλάξει ώστε να περιλαμβάνονται δραστηριότητες Υπολογιστικής Σκέψης από το Δημοτικό έως και το Λύκειο(βλ. π.χ. –http://www.computingatschool.org.uk) ενώ και Διεθνείς Ενώσεις εκπαιδευτικών αναφέρονται στην ανάγκη εισαγωγής του STEM και της Υπολογιστικής σκέψης στην εκπαίδευση.

Η παιδαγωγική του  STEM στηρίζεται στα «ολοκληρωμένα» αναλυτικά προγράμματα που συνδυάζουν τον σχεδιασμό της Μηχανικής(engineering design) και της ανακαλυπτικής/διερευνητικής/επαγωγικής παιδαγωγικής στρατηγικής(inquiry based teaching and learning approach).

Μια άλλη θεμελιώδης συνιστώσα της ολοκληρωμένης «εκπαίδευσης STEM» είναι η εστίαση του αναλυτικού προγράμματος στις λεγόμενες εγκάρσιες μεγάλες ιδέες(crosscutting ideas), όπως η ενέργεια, τα μοτίβο, η σχέση αιτίου και αποτελέσματος  κλπ.

Σύμφωνα με την αναφορά (NGSS , ΗΠΑ,2013 ), για την σχολική εκπαίδευση χρειάζεται να εφαρμοσθεί ένα πλαίσιο με τρείς διαστάσεις, των οποίων η ολοκλήρωση βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν το περιεχόμενο των Επιστημών, θα τους εμπλέξει στον τρόπο που δουλεύουν οι επιστήμονες, καθώς και στον τρόπο που συνδέονται οι διάφορες Επιστήμες μέσω εννοιών οι οποίες εμφανίζονται σε διάφορες γνωστικές περιοχές. Οι διαστάσεις αυτές είναι: οι πρακτικές, οι εγκάρσιες/διεπιστημονικές  έννοιες (Crosscutting Concepts) και οι σημαντικές ιδέες, ιδέες υποβάθρου μιας γνωστικής περιοχής(Disciplinary Core Ideas).

Η εισαγωγή του STEM στην σχολική εκπαίδευση  ενισχύθηκε και από την πρωτοβουλία του Προέδρου Obama να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στα γνωστικά αντικείμενα που αποτελούν το STEM καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτά  σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ΗΠΑ. (The President’s Information Technology Advisory Committee (PITAC) report Computational Science: Ensuring America’s Competitiveness,2και https://www.whitehouse.gov/blog/2016/02/11/stem-all).

Ειδικότερα η Σχολική εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει πιο ανοικτή και τα αναλυτικά προγράμματα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους projects από την πραγματική ζωή που θα μπορούν να παρουσιασθούν από παράγοντες των επιχειρήσεων.

Όσο και να φαίνεται ίσως παράξενο, η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται πλέον επιστήμονες που να γνωρίζουν πολύ καλά «την τεχνητή νοημοσύνη» τα “bigdata” κλπ.  Έγκυρες μελέτες (π.χ. http://www.ed.gov/presentation) αναφέρουν επίσης  ότι η δουλειά με τη μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα είναι αυτή του biomedicalengineer(που συνδυάζει γνωστικές περιοχές του STEM) ενώ μια ΄σύγχρονη ακόμα τάση ‘είναι για το λεγόμενο STEAM, όπου το Α αναφέρεται στην τέχνη (art) και σχετίζεται με το λεγόμενο designthinking των μαθητών ως μια νέα μέθοδο επίλυσης προβλήματος που συνδυάζει την δημιουργικότητα και την φαντασία των καλλιτεχνών με την σχεδίαση της Μηχανικής.

Αν λοιπόν δεν αλλάξουμε τα αναλυτικά προγράμματα στην Σχολική εκπαίδευση ώστε να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις βασικές αρχές των επιστημών αλλά και τον υπολογιστικό τρόπο Σκέψης και την παιδαγωγική  STEM, η Χώρας μας θα βρεθεί σε πολύ λίγα χρόνια να έχει χάσει και την ευκαιρία να διαθέτει κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό για τις σύγχρονες προκλήσεις. Τα Πανεπιστήμια μας ,που εργάζονται πολύ  καλά κάτωαπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα χρειασθεί να ανοίξουν και προς την κοινωνία και  τις επιχειρήσεις, όπου αυτές θα τους παρουσιάζουν πραγματικά προβλήματα για λύση.

Η βασική  ιδέα του «STEM  στην εκπαίδευση»  είναι  να εκπαιδευθούν οι μαθητές και οι φοιτητές σε μια δια-επιστημονική μεθοδολογία που θα τους εξοικειώσει με την μεθοδολογία που ακολουθείται για την επίλυση προβλημάτων όταν θα κληθούν ως εργαζόμενοι να προτείνουν καινοτόμες λύσεις, στηριζόμενοι στις λεγόμενες «μεγάλες ιδέες».

Μια άλλη παράμετρος του “STEM στην Εκπαίδευση» συνδέεται με την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη στην εκπαίδευση , η οποία θα πρέπει να έχει ως βασικές συνιστώσες  την παροχή  ίσων ευκαιριών «παιδείας» σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και μορφωτικό υπόβαθρο από το οποίο προέρχονται και επιπλέον την ανάπτυξη μοντέλων εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνουν γνώσεις και καινοτόμες δεξιότητες σχετικές με την«νέα» αγορά  εργασίας, που θα βασίζεται όχι μόνο στην οικονομία του κεφαλαίου αλλά και στην οικονομία της γνώσης

Σε πολλές χώρες , π.χ. Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν προγράμματα STEM όχι μόνο στα ΑΕΙ αλλά στα σχολεία για παιδιά υποβαθμισμένων περιοχών σε διάφορες πόλεις. Ο σκοπός είναι να εκπαιδευθούν αυτά τα παιδιά στην παιδαγωγική STEM ώστε να τους δοθούν δυνατότητες να αποκτήσουν δεξιότητες και να έχουν ίσες ευκαιρίες με άλλα παιδιά.

Στην οικονομική κρίση που περνά η Χώρα υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει το χάσμα ανάμεσα στα παιδιά με όχι οικονομικές δυνατότητες να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες και μελλοντικές τεχνολογικές προκλήσεις. Αν τα αναλυτικά προγράμματα επανασχεδιασθούν ώστε να συμπεριλάβουν τις νέες δεξιότητες, ο κίνδυνος αυτός θα μειωθεί και η Χώρα θα έχει το κατάλληλο μελλοντικό επιστημονικό δυναμικό.
Μπορεί η εκπαίδευση στο STEM να είναι περισσότερο αναγκαία τώρα που υπάρχει η κρίση στη χώρα μας(neverwasteacrisis).

Πηγή άρθρου: https://www.esos.gr/

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 / Published in Uncategorized

Αναζητούμε εκπαιδευτικούς που μοιράζονται το εκπαιδευτικό μας όραμα για να συνεργαστούν μαζί μας την επόμενη σχολική χρονιά. Αν ενδιαφέρεσε να δουλέψεις σε ένα φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον και έχεις το ίδιο πάθος με εμάς για τα Αγγλικά και την διδασκαλία τους, τοτέ στείλε το βιογραφικό σου στην διεύθυνση contact@skalkou.gr με θέμα “Βιογραφικό για θέση Καθηγητή/τριας Αγγλικών” και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου.

TOP