FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 / Published in Uncategorized

Το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία για το 2018 θα χτυπήσει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και αυτό παράλληλα θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών για τους μαθητές όλης της χώρας.

Όπως ορίζει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Αναλυτικά το απόσπασμα από το ΦΕΚ:

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανείων με τα μαθήματα να ξεκινούν εκ νέου την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Το Κέντρο μας συμβαδίζοντας πάντα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας θα παραμείνει κλειστό τις προαναφερθείσες ημερομηνίες

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος!

Πηγή 

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 / Published in Εκδηλώσεις

Christmas is for Sharing

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε – Χαιρόμαστε να προσφέρουμε

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, αλλά και της υποχρέωσής μας σαν εκπαιδευτικοί να περνάμε θετικά και υπεύθυνα μηνύματα στους μαθητές μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Φέτος τα Χριστούγεννα, επιλέξαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Κοινωνική Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Δήμος μας, βοηθάει 600 άπορες οικογένειες και 35 άστεγους συμπολίτες μας. Κάτι που είναι άχρηστο για μας, για κάποιους είναι πολύτιμο!

Μπορούμε λοιπόν να προσφέρουμε:

  • Τυποποιημένα τρόφιμα, σνακ και γλυκίσματα κάθε είδους (Εξαιρούνται τα είδη ψυγείου)
  • Ρούχα (γυναικεία,αντρικά,παιδικά), παπούτσια (γυναικεία, αντρικά, παιδικά)
  • παιχνίδια (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)
  • Κλινοσκεπάσματα (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)
  • Φάρμακα
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Απορρυπαντικά.

Σας καλούμε να μπορέσουμε και φέτος να γεμίσουμε όσες περισσότερες κούτες μπορούμε! Να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να χαρούν προσφέροντας!

Μπορείτε να φέρνετε τις προσφορές σας καθημερινά στη γραμματεία του Κέντρου μας από τις 4:00 εως τις 9:00μ.μ. Η παράδοση-παραλαβή στο Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου μας, θα γίνει στο φροντιστήριό μας την ημέρα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση για το θέμα και το περιεχόμενο της γιορτής. Είμαστε σίγουροι πως φέτος, με τη βοήθειά σας, θα σπάσουμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσφοράς.

Σας Ευχαριστούμε, Μιχάλης, Γιώργος και Μαριλένα Σκάλκου

Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 / Published in Languages, Technology

by Christine Kitsati
Υπάρχουν πολύ δυσκολότερες γλώσσες από τα αγγλικά για να μάθει κανείς, εύκολα ωστόσο μπορεί ένας γνώστης να παραδεχθεί ότι πρόκειται για μία… τρελή γλώσσα με πραγματικά “εκκεντρικούς” κανόνες. Το θέμα της προφοράς και μόνο των αγγλικών είναι μία υπόθεση που μπορεί να σηκώσει άπειρη συζήτηση… Κάτι που ισχύει με μία λέξη δε συνεπάγεται ότι θα ισχύσει το ίδιο με μία άλλη παρόμοια (π.χ. αλλιώς προφέρεται το heard και αλλιώς το… beard). Και άλλα θέματα, όμως, που σχετίζονται με κανόνες της γλώσσας ή τη γραμματική προκαλούν εντύπωση. Το ότι δύο λέξεις μοιάζουν μεταξύ τους δε συνεπάγεται ότι θα έχουν τον ίδιο… πληθυντικό (π.χ, το ότι το foot έχει ως πληθυντικό το feet δε σημαίνει ότι το boot θα έχει, αντίστοιχα, ως πληθυντικό το… beet).

Φυσικά εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα αυτά τα μπερδέματα να λυθούν με το μοναδικό εκπαιδευτικό μας σύστημα! Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε και εσείς το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Αυτά και άλλα παράδοξα της αγγλικής γλώσσας αναλύονται με ξεχωριστό τρόπο στο ακόλουθο σπαρταριστό video. Απολαύστε υπεύθυνα.

Πηγή https://www.digitallife.gr/english-crazy-language-video-35390

Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 / Published in Languages, Networking

Οι ξένες γλώσσες είναι σαν μια ανοιχτή πόρτα προς άλλους κόσμους. Δεν βοηθούν μόνο στην επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους αλλά αποτελούν μια πρώτης τάξεως εισαγωγή στην κουλτούρα μιας άλλης χώρας.

Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθεις ξένες γλώσσες, υποστηρίζουν ότι δεν είναι μια ικανότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι. Βλέπουμε όμως και παραδείγματα ανθρώπων που μιλούν 4 και 5 ή ακόμα και 10 γλώσσες. Αυτοί οι άνθρωποι πώς το καταφέρνουν; Υπάρχουν κάποια ειδικά… «κόλπα»; Έχουν ξεχωριστές ικανότητες; Μπορούν να το κάνουν όλοι;

Όσοι τις μιλάνε τις γλώσσες, θα σου πουν ότι το θέμα είναι να μάθεις την πρώτη. Μετά μαθαίνεις το κόλπο και σου είναι ευκολότερο. Ο δάσκαλος επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς είναι αυτός που με τον τρόπο του θα σε κάνει να αγαπήσεις ή να μισήσεις τις ξένες γλώσσες.

Σε πολλές γλώσσες βοηθά η καθημερινή τριβή. Δεν είναι για όλες εφικτό αλλά σίγουρα για τις «μεγάλες», όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα γερμανικά μπορεί κάποιος εύκολα να βρει βιβλία να διαβάσει ή ταινίες να δει. Ειδικά στις ταινίες, οι υπότιτλοι στην ίδια γλώσσα βοηθούν ακόμα περισότερο γιατί σε βοηθούν να συνδέσεις τη λέξη με την προφορά της. Βοηθούν επίσης και τα τραγούδια αλλά και το να μιλάς συνεχώς με ανθρώπους που έχουν τις ανάλογες μητρικές γλώσσες.

Ένα από τα πιο βασικά tips είναι η ομαδοποίηση των γλωσσών. Όσες έχουν κοινές ρίζες είναι πολύ πιο εύκολο να μελετηθούν μαζί, καθώς θα βρίσκονται πάρα πολλά στοιχεία που επαναλαμβάνονται. Αυτό μπορεί κάποιους να τους μπερδέψει αλλά με λίγη προσοχή θα διαπιστώσετε ότι την μισή γλώσσα (που λέει ο λόγος) την ξέρετε ήδη.

Οι γλώσσες τείνουν να έχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Από την σειρά που βάζουν τις λέξεις μέχρι το συνακτικό τους και τις εκφράσεις τους. Μόλις αυτά εντοπιστούν τότε είναι πιο εύκολο να αναγνωριστούν και να επαναληφθούν.

Τα λεξικά είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Τα συμβουλευόμαστε, τα μελετάμε, τα…αντιγράφουμε! Επίσης, είναι βασικό να προσπαθούμε να μάθουμε πρώτα τα πιο χρήσιμα πράγματα σε μία γλώσσα. Αν το παρατηρήσουμε θα δούμε ότι σε κάθε γλώσσα είναι κάποιες λέξεις και φράσεις που είναι βασικές, χρήσιμες και αποτελούν βάσεις για άλλες. Μπορούμε λοιπόν να μάθουμε πρώτα αυτά και μετά να εμβαθύνουμε.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι το πρώτο βήμα για την εκμάθηση της κουλτούρας της αντίστοιχης χώρας. Η μελέτη της κουλτούρας μπορεί να βοηθήσει και στην ευκολότερη κατανόηση της γλώσσας. Μια περίοδος διαμονής στην κάθε χώρα βοηθά και στα δύο: κάποιος βλέπει και την κουλτούρα αλλά συναναστρέφεται και με ντόπιους από τους οποίους θα μάθει την πραγματική γλώσσα και όχι την «ακαδημαϊκή» που μαθαίνουμε από τους δασκάλους μας.

Όπως άλλωστε είπε και ο Νέλσον Μαντέλα «Αν μιλάς σε έναν άνθρωπο σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει, πηγαίνει στο κεφάλι του. Αν του μιλάς στη δική του γλώσσα, πηγαίνει στην καρδιά του».

Πηγή: ας μιλήσουμε

TOP